IT&C

Cum influențează tehnologia modul în care ne jucăm

Descoperă efectele tehnologiei moderne asupra diverselor jocuri

  • game.png
  • gamer_2.png

Indiferent că o îmbrățișăm sau nu, tehnologia schimbă în bine aproape toate aspectele vieții. Jocurile nu fac excepție și iată care sunt principalele beneficii

Nimeni nu poate nega numeroasele avantaje aduse de tehnologia de ultimă generație indiferent de aspectul luat în discuție. Avansul tehnologic ne permite să facem mai multe într-un timp mai scurt, să automatizăm anumite sarcini și ne face viața mai ușoară într-un mod sau altul.

Tehnologia modernă a influențat și industria jocurilor în ultimii ani, aducând cu ea numeroase beneficii pentru multe categorii de jocuri. Concret, aceasta a făcut jocurile mai distractive, mai frumoase și mai ușor de accesat. Iată câteva dintre cele mai grăitoare exemple.

Jocurile pe mobil au explodat

Poate cel mai evident progres adus de tehnologie în lumea jocurilor este vizibil la jocurile de pe dispozitive mobile. Tehnologia aduce un plus de mobilitate și oferă jocurile care erau disponibile doar pe PC sau consolă, în buzunarul tău.

 

*

 

Odată cu creșterea numărului de telefoane mobile și capacității de procesare a acestora, astăzi sunt create mai multe jocuri compatibile cu aceste dispozitive. Acum ai posibilitatea de a te bucura de același joc pe mai multe platforme – PUBG fiind un exemplu elocvent în această direcție.

Nu trebuie să îți mai configurezi echipamentul și să stai în casă sau la sala de jocuri pentru a te bucura de titluri de succes. Utilizatorii se pot deplasa în timpul jocului, ceea ce conferă foarte multă flexibilitate.

Tehnologia VR și AR schimbă felul în care percepi jocurile

O latură specifică a tehnologiei de ultimă generație ce influențează puternic jocurile de care ne bucurăm zi de zi este reprezentată de realitatea virtuală și cea augmentată.

Pokemon Go s-a bucurat de un succes incredibil datorită folosirii tehnologiei AR pentru a combina elementele jocului cu locații și acțiuni din mediul înconjurător. Acest joc a fost downloadat de peste 632 de milioane de utilizatori pe tot globul și a adus încasări totale de peste 5 miliarde de dolari firmei producătoare. Lansat în 2017, acest joc continuă să fie popular și în 2022 în numeroase țări. Japonia, Marea Britanie, Franța, Italia, sau Suedia sunt piețele unde Pokemon Go este extrem de popular în zilele noastre.

 

*

 

Industria cazinourilor online s-a folosit foarte mult de beneficiile aduse de tehnologia de ultimă oră pentru a oferi jucătorilor experiențe uimitoare. Nu numai că te poți bucura de unele dintre jocurile tale preferate fără să ieși din casă, dar poți să joci într-un cadru ce simulează perfect atmosfera dintr-un cazinou real. Datorită tehnologiei și echipamentului VR, poți experimenta rotiri gratuite la slotul tău preferat, mâini captivante de blackjack și multe alte jocuri la persoana întâi.

Inteligența artificială

Inteligența artificială a influențat foarte mult industria globală a jocurilor. Utilizarea acesteia pe scară largă permite producătorilor să planifice mișcarea jocului și să aducă la viață lumi virtuale. Mai mult, jucătorii controlați prin inteligență artificială (denumiți și “boți” în multe jocuri) oferă o experiență de joc incredibilă. Counter Strike Global Offensive este, poate, cel mai bun exemplu pentru modul în care folosirea inteligenței artificiale îmbunătățește considerabil experiența de joc.

Mai mult, tehnologia AI poate oferi un set general de reguli folosite pentru a guverna comportamentul jucătorilor. O varietate de acțiuni pot fi folosite pentru a crea un joc captivant și imersiv ce se adaptează la evoluția jocului.

Senzorii de mișcare

Deși sunt relativ noi, senzorii de mișcare au deschis noi oportunități pentru multe jocuri, în special pe mobil. Jucătorii cărora nu le place să folosească controlerele de jocuri sau tastatura, pot apela la senzorii de mișcare și se pot bucura de un joc uimitor. Senzorii de mișcare oferă o alternativă excelentă și ajută la livrarea unei experiențe mai fluide și captivante.

Acestea sunt numai câteva dintre exemplele grăitoare care atestă influența pozitivă a tehnologiei asupra industriei jocurilor. Suntem siguri că lista poate continua și că suntem abia la început. Noi descoperiri vor duce experiența de gaming în locuri pe care nici nu putem să ni le imaginăm momentan.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button