Expres

Wizz Air, cea mai proastă companie aeriană din cauza întârzierilor

Wizz Air, cea mai proastă companie aeriană din cauza întârzierilor

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an la rând, scrie BBC.
Plecările transportatorului de pe aeroporturile din Marea Britanie au avut o întârziere medie de 31 de minute și 36 de secunde față de program în 2023, potrivit analizei datelor oficiale realizate de agenția de presă PA.

Rezultatele, în general slabe, vin în contextul în care tarifele companiilor aeriene au crescut ca urmare a majorării costurilor combustibilului și a taxelor ecologice. Wizz Air a declarat că a făcut „îmbunătățiri semnificative”, dar a recunoscut că „mai sunt încă multe de făcut”.
Analiza datelor Autorității Aviației Civile a acoperit plecările programate și charter de pe aeroporturile din Marea Britanie, efectuate de companiile aeriene care operează peste 2.500 de zboruri. Nu au fost incluse zborurile anulate.

După Wizz Air, PA a declarat că cele mai grave companii aeriene în ceea ce privește întârzierile au fost:

Turkish Airlines, cu o întârziere medie de 28 de minute și 36 de secunde
Tui, cu 28 de minute și 24 de secunde
Air India, cu 28 de minute și 12 secunde
și transportatorul low-cost turc Pegasus Airlines, cu 25 de minute și șase secunde.
Transportatorul irlandez Emerald Airlines a fost cea mai punctuală companie aeriană, cu o întârziere medie de doar 13 minute și șase secunde, în timp ce Virgin Atlantic a ocupat locul al doilea, cu 13 minute și 42 de secunde.

Expertul în probleme de consum, Jane Hawkes, a declarat pentru BBC că rezultatele „nu vor fi o surpriză pentru pasagerii care au avut de îndurat întârzieri lungi pe serviciile Wizz Air”. Ea a adăugat că cercetările efectuate de Which? au arătat că această companie aeriană nu a reușit să ofere servicii de calitate pentru clienți.

În mod enervant, dar, din nou, deloc surprinzător, profiturile cresc la Wizz în paralel cu tarifele, deoarece pasagerii optează pentru companiile aeriene care oferă prețuri aparent „competitive” pe o varietate de rute populare”, a adăugat ea.

Operațiunile Wizz Air în Marea Britanie deservesc aeroporturile Aberdeen, Birmingham, Gatwick, Glasgow, Leeds, Liverpool și Luton. Numărul pasagerilor transportatorului aerian ungar – care operează în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și în alte părți ale Asiei – a atins cifra record de 62 de milioane în cele 12 luni până la sfârșitul lunii martie, în creștere cu peste o cincime față de anul precedent.

În aceeași perioadă, veniturile din vânzarea de bilete au crescut cu 11,2% de la an la an, similar cu creșterile din întregul sector aerian.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button