Expres

Wizz Air, afectată de greva de pe Aeroportul Gatwick

Wizz Air, afectată de greva de pe Aeroportul Gatwick. Din cauza unor nemulțumiri legate de salarii, aproape 1.000 de muncitori de la Aeroportul Gatwick din Marea Britanie se vor afla, între 28 iulie și 8 august, în grevă, ceea ce ar putea face ca zborurile să fie afectate. Cei 950 de lucrători care vor intra în grevă reprezintă mai mult de jumătate din personalul de handling la sol de la Gatwick, a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului Unite. Aceștia vor intra în grevă de vineri, 28 iulie, până marți, 1 august, și apoi din nou de vineri, 4 august, până marți, 8 august.

Printre companiile aeriene care vor fi afectate se numără British Airways, EasyJet, Ryanair, Ryanair, Tui, Westjet și Wizz Air, a precizat sindicatul.

Impactul acțiunii este incert, deși Unite a declarat că perturbările, întârzierile și anulările sunt “inevitabile”.

Personalul care va intra în grevă nu aparține Aeroportului Gatwick, ci firmelor ASC, Menzies Aviation, GGS și DHL Services, care furnizează servicii pentru marile companii aeriene, inclusiv servicii de handling la sol, de manipulare a bagajelor și de înregistrare.

Purtătorii de cuvânt de la DHL și GGS au declarat că negociază cu sindicatul Unite pentru o soluție. Cei mai mulți dintre lucrători câștigă sub 12 lire sterline pe oră, în ciuda faptului că îndeplinesc roluri extrem de solicitante și esențiale pentru siguranță, a precizat Unite.

În timpul pandemiei, multe companii de la aeroportul Gatwick au făcut concedieri pe scară largă și au redus salariile și condițiile de muncă ale personalului rămas”, a adăugat sindicatul.

Acțiunea de la Gatwick, dacă va avea loc, va pune și mai multă presiune asupra industriei aviatice, în condițiile în care aceasta se confruntă cu restricționarea spațiului aerian deasupra Ucrainei, din cauza războiului din Rusia, și cu posibilitatea unor greve ale controlului traficului aerian.

Există un deficit de controlori de trafic aerian, iar unele greve sunt deja planificate.

De exemplu, sâmbătă, 15 iulie, este programată o grevă a traficului aerian în Italia, despre care Ryanair a spus că se așteaptă să provoace anulări și perturbări.

La începutul acestei săptămâni, Easyjet a anulat 1.700 de zboruri în lunile iulie, august și septembrie din cauza spațiului aerian restricționat deasupra Europei și a dificultăților continue de control al traficului aerian.

Aproximativ 100 de angajați și tehnicieni de securitate aeroportuară vor ieși în stradă la aeroportul din Birmingham începând cu 18 iulie, dar aeroportul a declarat că, în cazul în care va avea loc o grevă, efectul acesteia va fi limitat, fără anulări.

Wizz Air, afectată de greva de pe Aeroportul Gatwick. Momentul exact al fiecărei greve de la Gatwick va varia în funcție de programul de ture al fiecărei companii, dar toate grevele vor începe la primele ore ale dimineții pe 28 iulie și 4 august și se vor încheia la primele ore ale dimineții pe 1 și 8 august, potrivit BBC.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button