Expres

Week-end toropitor / Brașovul, sub incidența a două coduri ANM

Week-end toropitor. ANM a extins alertele de caniculă și pentru week-end. Astfel, județul Brașov este inclus în două coduri, portocaliu pentru ziua de sâmbătă, 22 iunie (ca și AZI), și galben pentru duminică, 23 iunie.

Week-end toropitor

 „Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au specificat meteorologii pentru codul portocaliu valabil mâine.

În ceea ce privește codul galben de duminică, ei au precizat: „Valul de căldură se va menține, dar se va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum și în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică”.

Pentru unele regiuni din România, au fost emise și coduri roșii – Detalii, AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button