Expres

Vreți cazare la munte de Crăciun sau de Revelion?! Atenție la sejururile „de vis” oferite de… escroci!

 

Asemenea altor ani, mai mulți turiști care doreau să petreacă sărbătorile de iarnă la munte au fost păcăliți deja să plătească avansuri pentru sejururi la cabane care există doar în… anunțurile online. Oamenii au fost atrași cu prețuri mici și cu fotografii preluate de pe alte site-uri.

Într-o astfel de plasă a picat Adela, care le-a povestit jurnaliștilor de la stirileprotv.ro că dorea să meargă de Revelion la o cabană, cu 10 prieteni, astfel că a pus o întrebare pe un site, iar un individ a abordat-o cu o ofertă irezistibilă: 50 de lei de persoană, pe noapte, într-o unitate din Arieșeni. În realitate, fotografiile erau ale unor cabane din Predeal și Maramureș.

„L-am rugat după ce am virat suma de 100 de lei totuşi să îmi explice cum să procedăm, ce o să fie, cum o să fie, la ce adresă. Când le-am trimis colegilor noştri pozele, ne-au zis că este o înşelăciune, pentru că exact acelaşi lucru l-a păţit un fost coleg. Pozele fiind luate de pe alte site-uri care aparţineau altor cabane, una din Predeal şi una de la o cabană silvică din Maramureş. Cabana asta era din Arieşeni, da. O cabană inexistenţa în concluzie”, a explicat Adela.
Tânăra a reuşit să-şi recupereze avansul virat prin bancă, aşa că n-a mai depus plângere la poliţie.

Astfel de cazuri se înregistrează și în stațiunile din județul Brașov, unde cererea de cazare este foarte mare de Crăciun și de Revelion.

„M-au sunat la telefon, în vreo patru rânduri. Au zis că au dat un avans de 3.600 de lei la o pensiune care nu există pe raza administrativă a oraşului Predeal. Le-am explicat că informaţiile veridice sunt pe pagina oficială a oraşului Predeal”, a precizat Cătălin Câmpeanu, de la Centrul de informare turistică Predeal.

Pentru a nu pica în plasa șarlatanilor, oamenii sunt sfătuiți să verifice pe Google Maps dacă există unitatea acolo unde se precizează în anunț, iar dacă apelează la agențiile de turism, să le verifice mai întâi (să se asigure că au licență valabilă, poliță de insolvabilitate valabilă etc.).

Amintim că, anul trecut, un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost „săltat” de polițiști, după ce a comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, dându-se drept proprietar de pensiuni, pe internet. Suspectul a făcut cel puţin trei victime, pe una dintre acestea minţind-o că este proprietarul unei unităţi de cazare din judeţul Braşov, conform datelor oferite de anchetatori la acea vreme. Detalii despre caz găsiți AICI

În general, atunci când ofertele par prea frumoase ca să fie adevărate, probabil chiar sunt fictive.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare