Expres

Vouchere de 2.000 de lei pentru nou-născuți – la Brașov

Vouchere de 2.000 de lei pentru nou-născuți.

Consilierii locali au aprobat, în ședința din 28 februarie, modificarea valorii voucherelor pe care municipalitatea le alocă mămicilor din Brașov pentru fiecare nou-născut. Astfel, de astăzi, cuantumul pentru tichetele valorice distribuite în cadrul programului ,,Trusou pentru nou-născut” este de 2.000 de lei, față de 1.500, cât era până acum.

Vouchere de 2.000 de lei pentru nou-născuți

Se vor acorda 20 tichete valorice x 100 lei/tichet per nou născut, pentru achiziționarea de produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului în primele trei luni de viață.

Tichetele pot fi folosite numai pentru cumpărarea/achiziționarea de: alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte destinată copilului; produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat.

De aceste tichete pot beneficia familiile în care cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur are cetățenie română și domiciliul stabil pe raza municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului. Nașterea copilului trebuie să fie înregistrată la o maternitate de pe raza municipiul Brașov. Pentru a beneficia de aceste tichete, brașovenii trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială (str. Panselelor nr 23) în termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului și să nu aibă datorii la bugetul local.

„Trusoul pentru nou-născut” este un program derulat de municipalitate pentru sprijinirea brașovenilor care își doresc copii și, implicit, de creștere a natalității la nivelul municipiului Brașov.

În cei patru ani de implementare a proiectului au fost distribuite 6.912 de pachete cu produse și tichete valorice către beneficiar. Valoarea alocată acestui program s-a ridicat la peste 10 milioane de lei. Pe parcursul implementării, proiectul a fost îmbunătățit ca urmare a diverselor situații particulare întâlnite în practică, astfel încât să se asigure accesul unui număr cât mai mare de beneficiari.

La ședința extraordinară din 2 februarie, consilierii locali au depus un amendament pentru majorarea bugetului pe partea de asistență socială cu suma de 850 mii lei, având ca scop creșterea valorii tichetelor valorice destinate achiziționării de produse destinate creșterii și îngrijirii noului născut.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
19 zile în urmă

[…] vouchere de vacanță, în sumă de 1.450 lei anual/persoană, angajaților cu contract individual de muncă […]

Back to top button