Expres

Voi știți ce aveți de făcut pentru „Sărbători în siguranță”? Top recomandări

Până în ianuarie 2023, polițiștii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov desfășoară activități preventive în cadrul Campaniei „Sărbători în siguranță”.
Scopul campaniei îl constituie creșterea gradului de siguranță a populației pe perioada sărbătorilor de iarnă. Polițiștii încearcă astfel să reducă numărul furturilor (din locuințe, din buzunare) și a cazurilor de folosire a articolelor pirotehnice din categoriile celor interzise.
Polițiștii vor desfășura sesiuni de informare, activități de distribuire a unor materiale cu recomandări preventive.

Sărbători în siguranță…

Pentru prevenirea furturilor din buzunare, Poliția Brașov vă recomandă să evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi. Nu permiteţi să fiţi înghesuit. Dacă simţiţi că sunteți înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul. Țineți banii pe care îi aveți asupra dumneavoastră într-un loc greu accesibil. Evitați să ţineţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor. Nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.
Nu vă ţineți bunurile în acelaşi loc. Dacă aveți cheile, portofelul, actele de identitate în aceeaşi geantă sau în acelaşi buzunar, creşte riscul ca actele/documentele să fie furate.
Nu aşezaţi portofelul niciodată în genţi sau sacoşe deasupra cumpărăturilor. Nu vă lăsaţi direcționați spre locuri retrase pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Pentru evitarea furturilor din locuință:

-Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei (uşa de la balcon, geamul de la baie, bucătărie, cămară). Încuiați inclusiv ușile anexelor locuinţelor;
-Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă în conversaţiile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.
-Evitați să postați fotografii și informații pe internet despre locația în care vă aflați.
-Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile. Rugaţi-le să ţină sub observaţie casa şi să ridice corespondenţa.
-Nu lăsaţi în locuinţă obiectele de valoare sau banii. Vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor.
-Evitaţi depozitarea în curtea casei a bunurilor care pot atrage atenţia hoţilor (biciclete, maşini de tuns iarba etc.).
-Prezenţa unui câine de pază în curte îi poate descuraja pe hoţi.
-Pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret.
-Un sistem de alarmă sau supraveghere video al casei îmbunătăţeşte securitatea acesteia. Nu uitaţi să-l activaţi la plecarea din locuinţă.

În ceea ce privește folosirea articolelor pirotehnice, respectați instrucțiunile de utilizare înscrise pe ambalajul lor. Este interzisă utilizarea artificiilor, petardelor și pocnitorilor de către copiii. Vârsta minimă de la care pot fi utilizate materialele pirotehnice de tipul steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți este de 16 ani.
Acordați atenție deosebită modului de păstrare al articolelor pirotehnice. Trebuie puse în locuri sigure, la care copiii nu au acces.

Vezi și:

Percheziții la falși preoți, care își căutau victime pe Facebook


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button