Expres

[ViDEO] Provocare la BRAȘOV. Lecție de „public speaking” pentru 25 de învățătoare, de Ziua Internațională a Educației. GALERIE FOTO și VIDEO

  • 20171005_122541_242051.jpg
  • 20171005_122559_242050.jpg
 

Chiar dacă au experiență profesională, știu să se impună și să se facă înțelese în fața elevilor, cadrele didactice sunt cuprinse deseori de emoție atunci când se află în fața părinților. Astfel, participarea la un curs a vorbitului în public este mai mult decât binevenită. 

25 de învățătoare-metodiste din Brașov au conștientizat acest aspect și s-au familiarizat cu artă vorbitului în public, chiar de Ziua Internațională a Educației, în 5 octombrie. Cadrele didactice au descoperit câțiva pași către un discurs memorabil, într-un cadru non-formal. 

Inspectoratul Școlar al Județului Brașov împreună cu ONG-ul Happy Camps din Brașov și Școala Româno-Finlandeză din București au sărbătorit împreună această zi prin organizarea unui atelier de „public speaking”, în premieră pentru cadrele didactice din Brașov.

„Pentru că profesorii și învățătorii vorbesc mereu în fața copiilor, dar și a părinților, ne-am gândit să-i învățăm niște tehnici de comunicare prin intermediul acestui workshop de public speaking, pentru a-și perfecționa abilitatea. Cadrelor didactice nu le este ușor să vorbeasă în fața părinților, fiecare ședință cu aceștia fiind o provocare. Părinții au niște așteptări, iar profesorul poate are niște mesaje de transmis care nu întotdeauna sunt pe așteptarea auditoriului. De aceea este importantă comunicarea, pentru a înțelege toată lumea că tot ceea ce se face este în interesul copilului”, a declarat Mihaela Zugravu, de la IȘJ Brașov. (video 1)

Vorbim despre un proiect pilot, adresat profesorilor și învățătorilor care doresc ca fiecare discurs la clasă, în timpul predării zilnice sau la ședințele cu părinții, să fie memorabile.

„Scopul acestui proiect este îmbunătățirea calității procesului de comunicare atât cu elevii, cât și cu părinții, precum și creșterea nivelului de înțelegere și agreabilitate a noțiunilor predate. Cursul are un puternic caracter practic și interactiv, care a cuprins două sesiuni, cu următorele tematici: structura unui discurs memorabil, cum să susții cu încredere o ședință cu părinții, tips&tricks, sesiune de întrebări și răspunsuri legată de provocările pedagogice întâmpinate cu elevii, colegii și părinții”, a declarat managerul Happy Camps, Cristina Sasu.

Lectorii cursului au fost Alina-Cristina Cîrjă, fondatorul Școlii Româno-Finlandeze din București, și Emanuel Popescu, profesor de public speaking, vorbitor motivațional și cantautor.  

Mă bucur foarte tare să fiu aici invitată pentru a ține acest curs. Am fost impresionată de răspunsul pe care l-am avut atât de la profesori, cât și de la metodiști, respectiv de la inspectori, care au fost mai mult decât încântați să intervină, să aplice, să pună întrebări. Pentru noi este un semn al faptului că în Brașov, comunitatea este una de la care toată țara ar trebui să învețe, pentru că este motivată și doritoare de schimbare, neașteptând ca această schimbare să vină de undeva de sus. Felicit comunitatea educațională din Brașov”, a subliniat directorul Școlii Româno-Finlandeze. (video 2)

Practic, într-un cadru relaxant și captivant din punct de vedere informațional, participanții la acest curs au avut ocazia să-și împărtășească experiențele profesionale, cei cu vechime să afle metode noi de comunicare, poate mai eficiente, iar cei la început de drum să afle cum își pot transpune ideile în practică, atunci când vine vorba de relația, complicată de multe ori, învățător-copil-părinte. Toate acestea au dat plus valoare evenimentului.  

Am participat astăzi (joi – n.r.) la un curs deosebit. Unele suntem cadre didactice de o viață. Eu am 33 de ani vechime, ca mulți dintre colegii mei, dar fiind învățător de carieră, formarea continuă este o prioritate, iar ceea ce am auzit, ce am văzut, ce am lucrat la acest curs a fost impresionant și foarte binevenit, mai ales că este de Ziua Educației. Chiar a fost o zi de neuitat, în care am învățat cu toții, tineri sau mai puțin tineri”, a concluzionat profesor Claudia Savu, de la Școala Gimnazială nr. 19. (video 3)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button