Expres

[ViDEO] BRAȘOV. Viceprimarul Flavia Boghiu, despre pregătirile de Crăciun (VIDEO)

  • WhatsApp Image 2021-11-03 at 13.39.08_292370.jpeg
  • flaviaboghiu_5.png
 

Autoritățile locale din municipiul Brașov se pregătesc de Crăciun, după cum a anunțat, astăzi, viceprimarul Flavia Boghiu, care a precizat că, asemenea anilor precedenți, va fi pregătit târg în Piața Sfatului, unde va fi amplasat și un brad împodobit, dar că nu vor fi uitate nici cartierele. 

„Acest Crăciun va fi despre lumină, despre felul nostru ca și comunitate, de a fi împreună în condiții de siguranță și respectând toate prevederile în vigoare legate de contextul epidemiologic. Brașovenii se vor bucura anul acesta de Crăciun și de sărbătoarea Crăciunului în cartierele lor. Mă bucur să anunț astăzi faptul că vom duce Crăciunul în cartiere, atât pentru că ne dorim ca această sărbătoare să fie mai aproape de fiecare dintre noi, cât și pentru că ne dorim să ne putem bucura de ea fără a crea aglomerări de persoane în deja tradiționala Piața Sfatului.

În Piața Sfatului vom avea tradiționalul brad de Crăciun, precum și căsuțe cu produse tradiționale, cu produse ale meșteșugarilor. Astăzi lansăm și procedura de selecție a celor care vor putea să comercializeze aceste produse la căsuțele din centru. Noutatea cu care venim este că vom avea și alte zone în care vor fi amplasate aceste căsuțe. Vom avea în cartierele brașovene, în unele locuri, brazi împodobiți și iluminat specific sărbătorilor de Crăciun, iar în anumite locuri din cartiere, inclusiv căsuțe din care brașovenii vor putea să cumpere fie cadouri de Crăciun, fie să achiziționeze și să servească un pahar de vin fiert chiar în cartierul lor, a precizat viceprimarul.

Pentru iluminat vor fi folosite culorile calde. Astfel, pe străzile pietonale din centrul istoric (Republicii, M. Weiss, Apollonia Hirscher) vor fi amplasate plafoane luminoase formate din șiruri alb-cald suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. Și ornamentele amplasate pe stâlpii din centrul istoric – str. N. Iorga, str. Lungă (între Casa Armatei și cinema Astra); str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, Șirul Beethoven, str. Poarta Șchei, str. Grigoraș Dinicu, str. N. Bălcescu, b-dul Eroilor. – vor fi tot în culoarea alb-cald.
Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu globuri verzi, argintii și aurii, în timp ce bradul din Piața Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată.

Primăria Municipiului Braşov invită operatorii economici interesați să își desfășoare activitatea în cadrul sărbătorilor de iarnă, în perioada 29 noiembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, să aplice și să depună documentația până în data de 12 noiembrie.

Documentațiile necesare pentru a ocupa una dintre cele 36 de căsuțe care vor fi amplasate în municipiul Brașov se regăsesc pe site-ul brasovcity.ro – secțiunea Evenimente și cultură (vezi AICI).

Anul acesta sezonul și sărbătorile de iarnă vor începe pe 29 noiembrie și vor dura până pe 9 ianuarie 2022.

VEZI DECLARAȚIA VIDEO ÎN GALERIA ALĂTURATĂ! 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button