Expres

[ViDEO] BRAȘOV. Supărare pe guvernul tehnocrat

  • img-0641_2.jpg
 

Preşedintele Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Centru, totodată președinte al Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor (video 1), și-a manifestat la Brașov nemulţumirea față de modul în care a fost și este gestionată problema fondurilor europene, în condițiile în care, după trei ani de la începerea ciclului bugetar 2014-2020, cele mai multe dintre axele de finanţare nu au fost deschise.

Comentând și afirmaţiile comisarului european Corina Creţu, care a exprimat recent aceeași nemulțumire, Tamas a afirmat: „Noi, preşedinţii de consilii judeţene şi primarii, practicieni în administrație publică, suntem tare nemulţumiţi de tot ce s-a întâmplat în ultimii doi – trei ani. Suntem aproape la mijlocul anului 2017, ciclul bugetar a început din 2014 şi o singură axă este deschisă, iar majoritatea celorlalte nici măcar nu au ghidurile lansate. Guvernul tehnocrat s-a ocupat de aproape tot, dar numai de lansările programelor nu”, a declarat Tamas Sandor. Pe de altă parte, Tamas a subliniat despre actualul Executiv că „sunt tare mulţumit că doamna Sevil Shhaideh este ministrul Dezvoltării Regionale, pentru că este un practician şi ştie meserie”.

„Vrem să atragem cât mai mulţi bani”

Pe de altă parte, Tamas Sandor a mai spus că în calitate de preşedinte al CDR Centru a încercat să încurajeze cooperarea între judeţe, printre altele, organizând ședințele Consiliului în fiecare județ, nu doar la Alba Iulia, și i-a mulțumit pentru găzduire președintelui CJ Brașov, Adrian Veștea, amintind că judeţele Covasna şi Braşov au un proiect comun privind modernizarea drumurilor interjudeţene care leagă DN 1 (în județul Brașov) şi DN 12 (în Covasna), cererea de finanţare fiind deja depusă la ADR Centru. „Desigur, nu este uşor să lucrezi în comun, e mai bine singur, dar, în urma unor astfel de parteneriate, rezultatele sunt mai bune. Vrem să atragem cât mai mulţi bani, ca administraţii locale ne facem treaba, dar, avem nevoie de sprijinul Guvernului şi al Uniunii Europene”, a afirmat preşedintele CDR.
Declarațiile a fost făcute la Brașov, unde preşedinţii de consilii judeţene din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Mureş, dar şi primarii localităţilor care fac parte din conducerea CDR s-au întâlnit în prima şedinţă ordinară din acest an, în care au adoptat mai multe hotărâri, dar au discutat şi despre finanțările din ciclul bugetar european 2014 – 2020.

400 de proiecte sunt în evaluare

În același context, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) 7 Centru, Simion Creţu (video 2), a declarat că în ciclul bugetar european 2007 – 2013, pe cele două axe, respectiv POR şi POS-CCE, au fost depuse 1.300 de proiecte, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro. În ceea ce priveşte perioada 2014 – 2020, el a afirmat că „au plecat mai încet fondurile europene, dar anumite măsuri ale POR au fost lansate, câteva sunt deja aproape închise şi suntem în etapa de precontractare. Eu sper ca la finalul acestei luni sau în prima parte a lunii aprilie să începem contractările. Sunt peste 400 de proiecte în evaluare, iar cele care trec de evaluările tehnice şi financiare vor fi admise spre finanţare”.

Citiți și:

BRAȘOV. Consiliul Județean va depune proiecte pe toate axele de finanțare UE


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare