Expres

Victor Socaciu a primit, postmortem, titlul de Cetățean de Onoare al Brașovului

Victor Socaciu a primit, postmortem, titlul de Cetățean de Onoare al Brașovului. Consilierii locali brașoveni au aprobat astăzi proiectul de hotărâre. Din datele pe care le avem, artiștii cantautori din România au depus cererea. Titlul vine în urma activității artistice a lui Victor Socaciu.
„Se acordă postmortem titlul de «Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov» cantautorului Victor Socaciu, în semn de recunoaştere pentru prestigioasa activitate cultural – artistică desfășurată în țara noastră”.

Date din referatul de aprobare a proiectului

„Victor Socaciu este un nume important în muzica folk românească, cu multe premii naționale și internaționale, obținute de-a lungul carierei sale artistice, premii venite ca recunoaștere a talentului său de cantautor.
Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, cantautorul deține un record în numărul de piese vocal – instrumentale și albume muzicale semnate, majoritatea devenite HIT în România, și difuzate pe canale de Radio la noi în țară, cât și în străinătate: Bulgaria, Italia, Cipru și Canada.
Începând cu anul 1976 se remarcă la cele mai importante concursuri muzicale, unde obține trofee, și distincții, devenind în scurt timp, vocea cea mai cunoscută pentru iubitorii de muzică folk, ulterior și country.

(…) În rolul de formator și îndrumător al tinerelor talente, îl găsim mai târziu, când pune bazele celui mai important festival de folk din țară, OM BUN, ocazie în care cei mai talentați tineri au șansa de a deveni cunoscuți, de a primii contracte la radiouri și televiziuni, cunoscut
fiind impactul acestui prestigios festival pentru presa din România. (…) Victor Socaciu, este o emblemă a Brașovului (…)”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Victor Socaciu a decedat în 2021

Victor Socaciu s-a stins din viață în 27 decembrie 2021. El și-a petrecut ultimele săptămâni din viață în spital.

El și-a petrecut ultimele săptămâni din viață în spital. „A fost bine, a fost la spital pentru o intervenție minoră. Acolo a contractat o infecție nosocomială și cauza decesului a fost șoc septic”, a declarat Brândușa Simion, soția lui Victor Socaciu, citată de digi24.ro. Reprezentanții spitalului au spus la vremea respectivă că artistul a fost îngrijit corespunzător.

Vezi și:

Ședință a Consiliului Local Brașov cu peste 130 de proiecte pe ordinea de zi (video)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button