Expres

Viața fără droguri / Informații utile părinților

Viața fără droguri.

Consumul de droguri, prin efectele sale devastatoare directe și indirecte și prin repeziciunea cu care se propagă, reprezintă o provocare majoră cu care se confruntă mai ales adolescenții și tinerii. Și asta pentru că aceștia sunt mult mai deschiși la experiențe noi, mai permeabili în adoptarea unor comportamente de risc, din cauza informațiilor insuficiente, periculoase.

Viața fără droguri

Pentru a se reuși diminuarea consumului de droguri, este imperios necesară o informare corectă în rândul părinților și tinerilor cu privire la consumul și efectele acestora.

Mulţi părinţi au dificultăţi în a recunoaşte consumul imediat de droguri, mai ales că multe din semnele
şi simptomele care apar în cazul consumului de substanţe interzise sunt perfect normale la adolescenţi.

Dacă:
– ați observat schimbări recente în comportamentul sau personalitatea copilului dvs.;
– este retras, se enervează ușor, este neliniștit, apatic;
– apar schimbări ale obiceiurilor alimentare;
– îşi neglijează igiena, aspectul fizic;
– și-a pierdut interesul pentru activități de care obișnuia să se bucure;
– și-a schimbat cercul de prieteni;
– are probleme financiare sau probleme cu legea.

Ceva nu este în regulă, luați imediat măsuri, arătați-i că vă pasă și adoptați o atitudine adecvată! Comunicați cu el și faceți-l să se simtă responsabil. Ajutați-l să facă alegeri sănătoase înlocuind substanțele interzise cu activități sportive, diete alimentare echilibrate etc., și convingeți-l să plece din „grupul de prieteni” care-l pot influența.

ATENȚIE!
Există tendința în rândul consumatorilor de a nega sau cel puțin de a minimiza prezența problemelor. În acest caz, una din frazele cele mai repetate este: „eu dețin controlul”, „pot să mă las oricând”, „eu nu voi fi dependent”, ignorând prezența unor probleme evidente.

Dacă ați sesizat astfel de probleme legate de consumul de substanțe, vă puteți adresa reprezentanților Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, care oferă sprijin de specialitate, servicii gratuite și cu asigurarea confidențialității, iar în cazul în care doriți să sesizați Poliția despre săvârșirea unei infracțiuni de trafic de droguri sunați la 112.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button