Expres

Update. Primarul BRAȘOVULUI, discuții cu Florin Călinescu despre Șchei, festivaluri, aglomerația de pe șosele și… aeroport

 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a fost invitat aseară în emisiunea lui Florin Călinescu, unde a discutat despre dezvoltarea orașului, festivaluri, dar și despre problemele de infrastructură rutieră și despre (încă) lipsa aeroportului.

„Să nu vă luați după zâmbetul domnului Coliban, șcheienii sunt niște oameni destul de aprigi (…)”, a spus Florin Călinescu, în glumă, la începutul emisiunii sale, de la Prima TV. Despre acest cartier al Brașovului, primarul a spus că este o zonă vizitată de foarte mulți turiști datorită străduțelor, datorită faptului că acolo se află Prima Școală Românească și Biserica „Sf. Nicolae”. A recunoscut, însă, că „foarte mulți dezvoltatori încearcă să-l «atace», construind pe dealuri”.

Discuția i-a purtat și către „Cerbul de Aur”, prezentatorul TV întrebând ce se aude despre acest festival.

„Nu auzim prea multe, este un brand al TVR, suntem deschiși, dar este momentul să regândim conceptul și dacă mai este oportună închiderea Pieței Sfatului, deoarece festivalul venea cu niște blocaje”, a precizat edilul. „Din păcate a venit și pandemia și a dus la amânarea unor ediții”, a adăugat el.

Potrivit primarului, reacția Televiziunii Române a fost „abruptă”, când a mai declarat, anul trecut, că trebuie regândit conceptul festivalului. „Au fost deranjați”, a apreciat primarul.

Potrivit acestuia, Municipalitatea a fost contactată, în schimb, de organizatorii altor festivaluri mari, amintind despre evenimentele ce urmează să aibă loc în Poiana Brașov și pe fosta platformă Rulmentul.

În altă ordine de idei, Florin Călinescu s-a arătat surprins de cum s-a dezvoltat zona Coresi, dar a pus problema modului în care se poate ajunge în Brașov.

„Traficul este «o nenorocire»”, a catalogat omul de televiziune, precizând că nu are speranțe ca în următorii 10 ani să se schimbe ceva. „Dar aeroportul trebuie construit”, a adăugat el. Primarul nu a putut oferi un termen de când ar putea fi folosit acest aeroport, dar a vorbit despre un alt proiect: Autobuze care să-i preia pe turiști de la gară și să-i ducă direct în Poiana Brașov, pentru a încuraja circulația cu trenurile.

Florin Călinescu a precizat că este foarte enervant să fie trimis pe DN 1A, din cauza aglomerației de pe DN 1, deoarece se ocolește foarte mult pentru a ajunge de la Brașov la București.

„Să ne păstrăm optimismul”, a răspuns primarul, susținând că sunt fonduri pentru a ne gândi la autostrăzi.

Cei doi au vorbit și despre investițiile pentru construirea de noi spitale, despre învățământ, fiind adus în discuție conceptul de învățământ dual, precum și despre sport, primarul vorbind despre „un stadion nou”.

Florin Călinescu a spus că, după ce renunță la televiziune, vrea să desprindă Poiana Brașov de Brașov și să ia soarta localității în mâinile sale și ale celor din stațiune, pentru dezvoltarea zonei.

La finalul emisiunii, primarul Brașovului a spus că nerăbdarea este mare, dar „îți ia niște ani să faci un parc, să faci o pistă de bicicletă”, deoarece trebuie respectați niște pași legali.

Emisiunea poate fi urmărită AICI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button