Expres

UPDATE. Monica Macovei: „Am dubii că e vorba de cadavrul lui Dan Condrea“

 

Europarlamentarul Monica Macovei are dubii că persoana decedată în accidentul de ieri ar fi Dan Condrea. De asemenea, fostul ministru al Justiţiei crede că dispariţia patronului Hexi Pharma ar putea limita informaţiile la care procurorii trebuie să ajungă pentru a face mai departe ancheta în cazul dezinfectanţilor diluaţi.

„ În primul rând, trebuie să ştim dacă acel cadavru este chiar el şi se poate lua ADN-ul şi se verifică asta sau el a fost scos sau a plecat din ţară, tocmai pentru a nu da declaraţii. Eu cred că asta este în acest moment cea mai plauzibilă versiune. Deci ADN şi să ne spună clar cine este cel de acolo”, a spus Macovei într-o emisiune. „Am dubii, pentru că faţa este de nerecunoscut. Momentul este iarăşi unul foarte important, urma să fi dat declaraţii, poate că unii vor să nu dea declaraţii sau el n-ar fi vrut să dea declaraţii. Cred că era un moment în care dispariţia lui, nu fizică, ci din România, ar opri multe lucruri”, a mai spus aceasta la RFI.

Într-o postare făcută pe contul său de Facebook, Monica Macovei cere să se facă publice documentele secrete legate de acest caz.

„Se impune în mod categoric desecretizarea informărilor în cazul dezinfectanților și infecțiilor nosocomiale. Acest lucru se poate face prin Hotărâre de Guvern, la cererea SRI. Președintele Iohannis trebuie să ceară Guvernului și SRI să colaboreze și să desecretizeze aceste informări. Trebuie să știm ce conțin aceste informări și ce efecte au avut, pentru că este vorba de moartea a mii de oameni.

Cum se numește asta, când tu, vânzător de dezinfectant, l-ai diluat de a ajuns apă chioară și din cauza căruia au murit, probabil, mii de oameni? Poate fi numit genocid?

Articole asemănătoare

Cum se numește asta, când tu, ca politician, ministru, prim-ministru, știai că se cumpără apă chioară pe post de dezinfectant și ai închis ochii? Poate fi și acesta numit genocid?

Sau, dacă politicianul nu știa – să presupunem că nu a fost informat de nimeni -, atunci răspunderea este la cel care a ascuns informația. Toate aceste întrebări trebuie să primească răspunsuri“, arată Macovei.

Citiţi şi:

UPDATE. Azi se face necropsia în cazul lui Dan Condrea

Fosta soţie a lui Condrea: „Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine“

Tolo.ro. Unul dintre ultimele mesaje ale lui Dan Condrea: „Stați liniștiți că nu o să mai lucrez în domeniu!”

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit în această seară într-un accident rutier

Tolo.ro. Sebastian Ghiță: „Vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului”

Victor Ponta: „Ce se întâmplă în țara noastră?!?”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button