Expres

Update. Guvernul nu renunţă, în ciuda protestelor sindicale

  • cartel Alfa_241987.jpg
  • cartel Alfa2_241989.jpg
  • img-20171004-wa0005.jpg
 

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” a încheiat astăzi seria de proteste, începută cu pichetări ale prefecturilor, săptămâna trecută, cu un miting la care au participat mii de persoane în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de mai multe decizii ale Guvernului.

Principalele revendicări ale protestatarilor sunt oprirea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat și deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la propunerea comună de modificare a Legii 62/2011, Legea dialogului social, a celor 5 confederații sindicale înaintată guvernului. Liderii sindicatelor care au participat la protestul din Capitală au intrat la discuţii cu premierul Mihai Tudose, cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Muncii Olguţa Vasilescu. În urma discuţiilor, s-a stabilit ca aceştia să aibă o întâlnire vineri în care se vor căuta măsuri financiare compensatorii privind transferarea contribuţiilor sociale. Mihai Tudose susţine însă că nu se renunţă la transfer. „Nu ne gândim, nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a legii salarizării”, a declarat Mihai Tudose după discuţii.

Sindicaliştii cred în promisiuni

Astfel, vineri dimineaţa va avea loc o nouă întâlnire între confederaţiile sindicale şi premierul României. „A rămas stabilit să se ia în analiză netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, sa se analizeze implicaţia acestei măsuri asupra legii de salarizare bugetară şi să se găsească soluţii. Vineri dimineaţa o să avem o întâlnire cu domnul premier şi cu restul colegilor domniei sale pentru a rezolva acest aspect. Legat de al doilea element, legea 62, modificarea, a rămas să se realizeze un grup de lucru cu ministerele care au implicaţii în construcţia legislativă şi în termen de o lună reprezentanţii angajatorilor şi angajaţilor cu echipa respectivă să finalizeze un proiect de act normativ care să facă modificarea legii dialogului social”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa.

Citiţi şi:

Peste 150 de BRAŞOVENI vor participa la mitingul din faţa Guvernului. Printre ei, şi poliţişti sindicalişti


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button