Update. Exclusiv. Studenţii din Brașov nu vor să-și asume organizarea mișcării occupy

Lukacs: „De ce să facem? Doar pentru că ne dorim? Se știe că ne dorim”
Studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universităţii Martime din Constanţa și Universităţii de Vest din Timișoara protestează baricadaţi în amfiteatrele instituţilor de aproximativ 16 ore.
Astăzi se vor alătura protestului și studenţi din cadrul universităţilor de stat din București.
La Brașov, conform ANOSR, nici o organizaţie studenţească nu și-a asumat până în acest moment organizarea mișcării occupy.
„La Brașov nu există organizaţie studenţească care să-și asume reprezintarea studenţilor, ci doar petreceri” a declarat pentru mytex.ro, Cristi Popescu, președintele ANOSR.
Studenţii sunt nemulţumiţi de dezastrul creat de-a lungul timpului în mediul universitar și lipsa de respect cu care sunt trataţi în ceea ce privește aprobarea deciziilor din sistemul de învăţământ superior. De asemnea, printre principalele motive ale protestului se află și faptul că opinile studenţilor nu mai sunt ascultate în universităţi, subfinanţarea educaţiei a produs efecte catastrofale asupra calităţii și relevanţei studiilor universitare și nu în ultimul rând, taxele din universităţi au crescut simţitor, motiv pentru care rata abandonului universitar a trecut de 40%.
Deși colegii lor nemulţumiţi au ocupat amfiteatrele și au ieșit în stradă, studenţii din Brașov nu consideră că acestea sunt soluţile pentru rezolvarea problemelor.
„Nu e organizat nimic la Brașov pentru că, deși cerinţele colegilor noștrii sunt de bun simţ, nu credem că e momentul acum. Faptul că se cere e ok, toţi ne dorim, dar nu cred că se poate rezolva prin ocuparea unui amfiteatru, acum. Până la urmă alocarea celor 6% din PIB nu e de ieri de azi. De asemenea, sunt total de acord și cu faptul că studenţii trebuie să aibă cei 25% la alegerea rectorului. Și noi la rândul nostru am făcut diferite acţiuni. Cu siguranţă că și cadrele didactice din Universitatea Transilvania ne vor susţine în cazul în care și noi ne vom alătura acţiunii. Deși nu o văd ca pe o soluţie, dacă protestele degenerează luăm în calcul varianta de a ne alătura și noi. De ce să facem? Doar pentru că ne dorim? Se știe că ne dorim. Toate revendicările colegilor noștrii sunt de bun simţ, dar aceste lucruri se pot rezolva doar la nivelul Ministerului Educaţiei. Ar trebui ca reprezentanţii studenţilor să meargă la întâlnirile naţionale și să stabilim acolo un plan de acţiune”, a declarat în exclusivitate pentru mytex.ro, Laurenţiu Lukacs, președintele Asociaţiei Studenţești din Universitatea Transilvania.
CITEȘTE ȘI:
Update. Protestele studenţilor continuă- galerie foto
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

