Expres

Update. Eva Kaili a rămas fără funcție în P.E.

Europarlamentarei Eva Kaili, reținută vineri într-un dosar de corupție (detalii aici), i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreședinte al Parlamentului European de către președintele Roberta Metsola, relatează AFP.

În lumina investigațiilor judiciare aflate în desfășurare de către autoritățile belgiene, președintele Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate atribuțiile și sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreședinte al Parlamentului European“, a anunțat un purtător de cuvânt al Robertei Metsola.

Cinci persoane au fost reținute vineri, la Bruxelles, după cel puțin 16 percheziții în cadrul unei anchete privind suspiciunile că „o țară din Golf că influențează deciziile economice și politice ale Parlamentului European, prin plata unor sume substanțiale de bani sau prin oferirea de cadouri semnificative”.

Dosarul a căpătat o dimensiune suplimentară atunci când a fost confirmată identitatea celei de-a cincea persoane reținute vineri seara, respectiv europarlamentului grec Eva Kaili – o fostă prezentatoare TV în vârstă de 44 de ani.

În cursul operațiunii, poliția a confiscat „aproximativ 600.000 de euro în numerar”, precum și „echipamente informatice și telefoane mobile”, al căror conținut va fi analizat.

Eva Kaili a fost deja exclusă din partidul său grec, Pasok, și suspendată din grupul Socialiștilor și Democraților din Parlament.

Audierile celor cinci suspecți continuă la Bruxelles. O eventuală plasare în arest preventiv de către judecătorul de instrucție trebuie să fie decisă în termen de 48 de ore de la reținere, adică cel târziu duminică.

Ancheta judecătorului belgian Michel Claise vizează fapte de „corupție” și „spălare de bani” într-un grup organizat, potrivit procuraturii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button