Expres

Vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles

Vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili (44 de ani), unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatar-ul, a declarat o sursă apropiată dosarului, relatează AFP. Eva Kaili a fost „arestată pentru a fi audiată” de poliţie, a precizat sursa citată.

Patru arestări și 16 percheziții au fost efectuate vineri la Bruxelles în cadrul unei ample anchete anticorupție a parchetului federal, relatează publicația belgiană 7sur7.
Fostul europarlamentar italian Pier-Antonio Panzeri și șeful Confederației Internaționale a Sindicatelor au fost reținuți.
În total, patru persoane, cu vârste de 67, 53, 51 și 35 de ani, au fost duse la audieri. Aceștia ar putea fi apoi aduși în fața judecătorului de instrucție. Potrivit celor două media, este vorba despre fostul europarlamentar S&D, italianul Pier-Antonio Panzeri, secretarul general al Confederației Internaționale a Sindicatelor, Luca Visentini, precum și un director de ONG și un asistent parlamentar european. Toți acești suspecți sunt de naționalitate sau de origine italiană.

Corupție și spălare de bani

Perchezițiile au fost efectuate în mai multe municipalități din Bruxelles și în zonele învecinate, inclusiv în Ixelles, Schaerbeek, Crainhem, Forest și orașul Bruxelles. Acestea au fost efectuate în cadrul unei anchete de amploare privind presupuse fapte de organizare criminală, corupție și spălare de bani, a declarat Parchetul federal.

Vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles. Sursa corupției ar fi în Qatar, stat care ar fi încercat să influențeze anumite decizii ale Parlamentului European.
Perchezițiile de astăzi au permis anchetatorilor să rețină o sumă de aproximativ 600.000 de euro în numerar. De asemenea, au fost confiscate echipamente informatice și telefoane mobile. Aceste elemente vor fi analizate în cadrul investigațiilor”, a precizat procuratura federală.
Potrivit Le Soir, această sumă a fost descoperită la domiciliul lui Pier-Antonio Panzeri, un fost europarlamentar social-democrat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

„Socialistii”??? Astia care sunt cu injectarea fortata, cu nazi-pass, cu hecologeala si cu ”slava hucraina”?

1 an în urmă

[…] Eva Kaili, reținută vineri într-un dosar de corupție (detalii aici), i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreședinte al Parlamentului European de către […]

Back to top button