Expres

Update Eurovision. Cui a dat note România și cine sunt membrii juriului

  • eurovision-vot_296814.jpg

În urma scandalului creat de faptul că juriul României la Eurovision 2022 a fost descalificat de organizatorul EBU, votul a fost anulat și cele 12 puncte care fuseseră acordate Moldovei au fost date Ucrainei (detalii: Nu se putea Eurovision fără scandal. Votul României, anulat și dat Ucrainei), Televiziunea Română a revenit astăzi cu comunicat privind componența juriului și punctajele acordate de acesta.

„Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:
Moldova – 12 puncte
Grecia -10 puncte
Polonia – 8 puncte
Olanda – 7 puncte
Azerbaidjan – 6 puncte
Australia – 5 puncte
Italia – 4 puncte
Spania – 3 puncte
Finlanda – 2 puncte
Lituania –  1 punct

Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un «substitut» calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”, se arată în comunicatul Televiziunii Române.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button