Expres

Update BRAȘOV. Și marți se poate trece prin Sf. Altar al Bisericii Schitului de la Cristian

  • tarnosire_288061.jpg
  • schitul-mitropolit_288063.jpg
  • schitul-egumen_288065.jpg
 

Actualizare

Și marți, 11 mai, se va putea intra în Sf. Altar pentru închinare.

 

Așa cum am anunțat (BRAȘOV. Slujbă de târnosire la prima mănăstire ortodoxă din Țara Bârsei) Biserica Schitului „Sfântul Efrem cel Nou”, care se află la ieșirea din Brașov spre Cristian, unde va fi mănăstire, a fost târnosită în Duminica Tomii de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. La slujba de sfințire au participat pelerini și credincioși din Brașov și din localitățile apropiate de așezământul monahal ridicat începând cu anul 2016 la câțiva kilometri de orașul de sub Tâmpa, dar și oficialități: deputatul Mircea Chelaru, general (r) de Armată, deputatul col. (r) Francisc Tobă, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Veştea, primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, și viceprimarul Octavian Buta, primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, primarul oraşului Râşnov, Liviu Butnariu.
Ierarhul a sfințit Sfântul Altar și locașul de cult prin stropire cu apă sfințită și ungere cu Sfântul și Marele Mir, iar mai apoi a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară al schitului. În soborul slujitor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, egumenul schitului, protosinghelul Clement Vadin, protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

La final, ierarhul a acordat distincția „Crucea șaguniană pentru clerici” egumenului schitului, protosinghelul Clement Vadin, iar distincția „Crucea șaguniană pentru laici” a fost oferită primarului comunei Cristian. De asemenea, mai mulți ctitori și binefăcători au primit Ordinul „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” și acte de cinstire, în semn de apreciere a eforturilor depuse la ridicarea așezământului monahal.

Articole asemănătoare

Egumenul schitului, protosinghelul Clement Vadin, a mulțumit ierarhului și tuturor binefăcătorilor care au contribuit la înființarea și ridicarea schitului de la Cristian, unde în viitorul apropiat se va așeza piatra de temelie pentru o biserică din zid, cu un spațiu generos pentru pelerinii și credincioșii care vin aici să se roage la sfintele slujbe.

Protos. Clement a anunțat, în urmă cu puțin timp, că și astăzi, credincioșii se pot închina în Sf. Altar.
De obicei, doar în ziua sfinţirii (sau resfinţirii) unei biserici, se dă dezlegare laicilor, bărbaţi şi femei, de a intra în altar, după slujba târnosirii bisericii, să se închine.

Sursa foto: Mitropolia Ardealului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button