Expres

Unde votăm la alegerile din 9 iunie?

Unde votăm la alegerile din 9 iunie?

Peste doar 4 zile, în 9 iunie, România organizează prima serie de alegeri din acest an, cele pentru membrii din România în Parlamentul European și cele pentru autoritățile administrației publice locale. Conform prevederilor legale, alegerea autorităților locale se poate face doar în localitatea în care cetățeanul cu drept de vot își are domiciliul sau reședința, stabilită în anumite condiții, pe când, în cazul votului pentru reprezentanții țării noastre în Parlamentul European, acesta se poate exprima, în condițiile în care nu suntem în localitatea în care avem domiciliu sau reședința, la orice secție de votare din localitatea în care ne aflăm, pe listele suplimentare.
Astfel, în municipiul Brașov pot vota la alegerile locale următoarele categorii de cetățeni:
cei care au domiciliu în Brașov (adresa din cartea de identitate/buletin), dacă nu și-au stabilit reședința în altă localitate și nu s-au înregistrat pe listele permanente din acea localitate;
cei care și-au stabilit reședința în Brașov anterior datei de 11 aprilie 2024 și au solicitat, cu cel puțin 45 de zile înainte de data alegerilor (25 aprilie), înscrierea pe listele permanente;
cei care și-au stabilit reședința în Brașov anterior datei de 11 aprilie 2024, dar nu au solicitat înaintea datei de 25 aprilie, înscrierea pe listele permanente. Ei vor vota pe listele suplimentare la secția la care sunt arondați, în funcție de adresa de reședință;
În cazul alegerilor pentru membrii României în Parlamentul European, pe lângă cetățenii din categoriile mai sus menționate, la secțiile din municipiul Brașov pot vota și cetățenii care nu au domiciliul sau reședința în orașul nostru, în condițiile menționate anterior. Aceștia vor vota pe listele suplimentare de la secția la care aleg să își exprime opțiunea pentru alegerile europarlamentare.

Cum aflu la ce secție sunt arondat și unde este situată secția?

Primăria Brașov pune la dispoziția alegătorilor o aplicație prin intermediul căreia aflăm la ce secție trebuie să votăm, unde este situată această secție și cum putem ajunge la ea.
Astfel pe site-ul primăriei, www.brasovcity.ro, puteți accesa linkul de acces fie la secțiunea “Caută”, din meniul principal, secțiunea ,,Caută în hartă secția ta de votare!” sau în meniul dedicat pentru Alegeri 2024 din secțiunea “Servicii Cetățeni”.
Prin acest serviciu, cetățenii pot vizualiza în hartă secția de votare la care sunt arondați prin introducerea în caseta de căutare a adresei de domiciliu (strada si numărul poștal).  Astfel, se va obține adresa și poziția secției de votare, precum și modul în care se poate ajunge la secția de votare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
NU VOTAM !
1 luna în urmă

Nicaieri ! Nu ne cedam/delegam autoritatea si suveranitatea catre altii !

NU VOTAM !

Back to top button