Expres

Un nou semafor va fi pus în funcțiune în municipiul Brașov

Un nou semafor va fi pus în funcțiune, de mâine, în municipiul Brașov.

Astfel, va fi pus în funcțiune un sistem de semaforizare la intersecția dintre străzile Timișul Sec și Zaharia Stancu, care va permite celor ce vin din zona Fundătura Hărmanului – Drumul CET-ului să vireze, în condiții de siguranță, pe str. Zaharia Stancu. Acest semafor va fi corelat cu cel de cale ferată de la Remat. Totodată, au fost semaforizate și cele două treceri de pietoni de pe str. Zaharia Stancu și Timișul Sec.

„Continuăm programul nostru de creștere a siguranței în trafic, atât pentru cel rutier, cât și pentru pietoni. Mâine punem în funcțiune un nou sistem de semaforizare, la intersecția dintre str. Timișul Sec și Zaharia Stancu. Din cauza traficului intens de pe Zaharia Stancu, dar și pentru că aceasta este o stradă cu mai multe benzi, exista un risc continuu de accidente pentru cei care veneau de pe str. Timișul Sec și doreau să vireze la stânga, pentru a ajunge în zona Coresi. S-au discutat două variante: interzicerea virării la stânga, iar cei care veneau de pe Timișul Sec ar fi trebuit să ocolească prin sensul giratoriu de la RATBV, ceea ce ar fi încărcat foarte mult acea intersecție, fie semaforizarea intersecției. Am ales a doua variantă, pentru că astfel am reușit să semaforizăm și trecerile de pietoni de pe cele două străzi. În paralel, aproape am finalizat proiectul tehnic pentru implementarea sistemului centralizat de control al traficului, care înseamnă semaforizarea a încă 35 de treceri de pietoni, a trei intersecții și montarea de camere video și senzori de trafic.

Mai avem de obținut o serie de avize, iar peste câteva săptămâni vom putea începe lucrările. Este un proiect cu finanțare europeană în valoare de 30 de milioane de lei, prin care vom reuși să punem pe picior de egalitate pietonul și mașina, și care, odată cu implementarea lui, va avea un rol benefic în prioritizarea transportului alternativ, astfel încât cei care folosesc mijloacele de transport în comun sau pietonii să fie avantajați față de cei care circulă cu mașinile personale”, a precizat primarul Allen Coliban.

Reamintim că acest program a fost demarat de Municipalitate în ianuarie 2021, când primăria a instalat primul semafor cu buton pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar de atunci au mai fost puse în funcțiune alte 20 de semafoare de acest tip, respectiv: str. Carpaților; str. Mureșenilor (Piața Sfatului); b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul potcoavă); str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian; str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu; str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu; Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers spre centru; la Colegiul Nicolae Titulescu; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Baciului; pe str. Crinului, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11; pe str. Prunului, în dreptul Școlii Gimnaziale nr. 9; pe str. Lacurilor, intersecție cu str. Nucului; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Ecaterina Teodoroiu; B-dul Valea Cetății, intersecție cu Zmeurei; pe str. Berzei, la intersecție cu strada Sitarului; pe b-dul 15 Noiembrie, în apropiere de intersecția cu str. Agrișelor; pe str. Zizinului, intersecție cu Drumul Cernatului; pe DN 13, în apropiere de intersecția cu str. Târgului; pe Calea București 102 (în dreptul magazinului Olmedo) și în Dârste, pe Calea București, intersecție cu str. Dr. Ioan Meșotă.
La acestea se adaugă și semaforizarea celor două treceri de pietoni de la intersecția bulevardelor Mihail Kogălniceanu cu Griviței.
Locurile de amplasare au fost stabilite în Comisia de circulație, ținându-se cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizei riscului de accidente și a necesarului de fluidizare a traficului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Cetateanu'
11 luni în urmă

Msi bine semaforizeaza giratoriile 13 Decembrie-Independentei, 13 Decembrie(Faget),macar sa functioneze cu interval orar, cand este aglomeratie, ca in Bucuresti,unde s-a vazut ca are efect. Ca la cum se incadreaza bizonii in giratorii, numai accidente fac acolo si se blocheaza toate… Citeşte mai mult »

7 luni în urmă

[…] va întâmpla marți, 21 noiembrie, la intersecția străzilor Ioan Socec și 1 Decembrie 1918. Semaforul va asigura o circulație sigură pe toate direcțiile de mers, inclusiv spre zona de case de pe str. […]

Back to top button