Expres

Un nou an universitar la Brașov / A crescut numărul studenților străini

Un nou an universitar la Brașov

Peste 20.000 de studenți de la toate ciclurile de studii au început astăzi cursurile la Universitatea Transilvania din Brașov. Dintre aceștia, peste 17.000 sunt la ciclul de licență.

Numărul studenților este tot mai mare, de la an la an.  Dar cea mai semnificativă creștere este cea a studenților străini. În prezent, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază aproximativ 550 de studenți din peste 100 de țări. Numărul studenților străini a crescut față de anul trecut cu peste 100. De remarcat este și numărul doctoranzilor străini care au ales din acest an Universitatea Transilvania: aproximativ 80.

Un loc aparte îl ocupă și studenții din anul 1. Începând din acest an universitar, aproape 6.000 de tineri au devenit studenți ai Universității Transilvania din Brașov. Cei care au fost șefi de promoție sau au luat 10 la Bacalaureat vor primi și în acest an, din partea universității, un laptop și cazare și masă gratuite.

De-a lungul verii au fost derulate numeroase lucrări de reparații și reabilitări în mai multe corpuri ale Universității Transilvania. Iar în cămine au fost făcute igienizări și acolo unde a fost nevoie a fost schimbat și mobilierul.

Taxele de școlarizare la Universitatea Transilvania din Brașov au rămas neschimbate la majoritatea facultăților. Excepție face Facultatea de Medicină, unde la specializarea „Medicină”, taxa a crescut de la 6.000 la 7.000 de lei pe an.

Anul acesta este unul special pentru Universitatea Transilvania din Brașov. Se aniversează 75 de ani de la înființare. Evenimentul va fi marcat la finalul lunii octombrie. Cu această ocazie vor fi pregătite numeroase activități și conferințe care vor marca întreaga istorie a învățământului superior brașovean, atât în rândul comunității academice, cât și în rândul comunității brașovene.

Un nou an universitar la Brașov

Deschiderea oficială a anului universitar a avut loc astăzi, de la ora 11.00, la Aula Universității. După-amiază, de la ora 17.00, pe Colină are loc evenimentul „Student LogIn”, dedicat studenților din anul 1, unde vor avea loc diverse jocuri, concursuri și activități de orientare în campus. Spre seară va fi și un concert susținut de studenți ai Facultății de Muzică și live mix session, unde DJ Edwin Gyorgy, student al Universității Transilvania din Brașov, va întreține atmosfera.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button