Expres

Un fotbalist a murit după ce şi-a dat foc în fața secției de poliție

Un fotbalist a murit după ce şi-a dat foc în fața secției de poliție
Un fotbalist tunisian a murit după ce, la începutul săptămânii, şi-a dat foc în semn de protest faţă de “statul poliţienesc”, a anunţat fratele jucătorului, potrivit Le Monde.
Nizar Issaoui, 35 de ani, era liber de contract, după ce a jucat la mai multe echipe din prima ligă şi din eşaloanele inferioare din Tunisia.

Într-un mesaj postat pe Facebook înainte de a-şi da foc, Issaoui a spus că a decis să se condamne singur “la moarte prin foc”.

„Nu mai am energie, statul poliţienesc să ştie că pedeapsa va fi pusă în aplicare azi”, a afirmat el.

Potrivit presei tunisiene, Nizar Issaoui voia să protesteze faţă de poliţie, după ce a fost acuzat de terorism atunci când s-a prezentat la secţia de poliţie ca să depună plângere împotriva unui vânzător de fructe care vindea bananele cu zece dinari kilogramul, dublu faţă de preţul stabilit de autorităţi.

Într-un video care circulă în social media, Nizar Issaoui poate fi văzut filmându-se cu telefonul mobil şi ţipând: „Pentru o dispută cu o persoană care vinde banane cu 10 dinari (3 euro), mă acuză de terorism. De terorism pentru o problemă legată de banane”.

Internat în primă instanţă la un spital din Kairouan, Nizar Aissaoui, cu arsuri de gradul al treilea, a fost transferat, la un spital de arşi din Tunis, unde a murit.

Un fotbalist a murit după ce şi-a dat foc în fața secției de poliție. Potrivit presei tunisiene, după anunţul morţii sale,joi seară, au avut loc ciocniri în localitatea Haffouz între tineri manifestanţi şi poliţişti, care au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button