Expres

Un băiețel din Vulcan are nevoie de noi în lupta pentru viața sa

Un băiețel din Vulcan are nevoie de noi în lupta pentru viața sa

Înfăşurat în zeci de fire şi conectat la aparate, un băieţel de numai 8 ani din comuna Vulcan (județul Braşov) se agaţă de fiecare secundă de viaţă. Mama îl veghează neîncetat de pe marginea patului. Femeia se roagă şi crede că Darius va învinge boala ce i-a furat zâmbetul de copil: tumoră malignă pe creier.
Totul a început cu o căzătură nefericită la şcoală, când un alt copil i-a tras în joacă scaunul de sub picioare. Darius s-a lovit atunci cu capul de colţul băncii. Au urmat trei săptămâni de investigaţii medicale, timp în care băiatul se văita de dureri de cap şi stări de vomă.
Într-o zi a căzut din picioare la şcoală. Preluat de ambulanţă, Darius a fost supus de urgenţă unui examen computer tomograf. Rezultatul i-a determinat pe medicii din Braşov să solicite de urgenţă un elicopter şi să-l transfere la Bucureşti unde a fost operat pe creier.
După intervenţia chirurgicală, Darius a intrat în comă. Creierul lui a fost inundat cu lichid, ceea ce îi provoca repetate convulsii. În momentul în care medicii au reuşit să îl stabilizeze părinţii au decis să îl transfere într-o clinică din Turcia.

„Sufletul meu ca mamă este distrus”

„Nu vă imaginaţi ce e în inima unei mame. Cum aş putea să vă descriu durerea ce mă sfâşie zilnic, frica ce mă cuprinde când mă gândesc că aş putea să îl pierd? Copilul meu, care ar trebui să se teamă doar de întunericul de sub pat, se luptă pentru fiecare respiraţie. Sufletul meu ca mamă este distrus. Am intrat în depresie. Am probleme cu inima, am făcut şi un AVC, iau medicamente cu pumnul. Uneori leşin, dar mă ridic de fiecare dată pentru Darius şi pentru frăţiorii lui care îl aşteaptă să se întoarcă acasă, să se joace din nou împreună”, a mărturisit Alexandra Novăcescu, mama lui Darius.
Răpuşi de problemele medicale ale copilului lor, dar şi de grijile financiare ce derivă din această situaţie, părinţii lui Darius au apelat la Asociaţia „Salvează o inimă”.

36.000 de euro îl despart pe Darius de şansa la o viaţă normală
„Tratamentul administrat aici în Turcia începe să dea rezultate. Costurile financiare sunt însă enorme. Eu şi soţul suntem fermieri. Am cheltuit deja tot ce aveam: bani adunaţi cu sudoarea frunţii, împrumutaţi de la rude, prieteni ori din credite. Resursele financiare sunt pe cale să se epuizeze, dar noi nu putem să-l abandonăm pe Darius”, este strigătul de ajutor al unei mame care nu concepe să renunţe la şansa copilului ei de a supravieţui.
Darius are nevoie de fiecare dintre noi, de inimile noastre unite şi de forţa noastră colectivă. O sumă semnificativă de peste 36.000 de euro îl desparte pe Darius de şansa la o viaţă normală. Este o luptă costisitoare, dar nu este doar despre bani, este despre alegerea de a fi alături de un copil care are nevoie de noi toţi”, spune Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”.

UNDE PUTEŢI DONA PENTRU DARIUS
Denumire entitate: Asociaţia „SALVEAZĂ O INIMĂ”
CIF: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca: Banca Transilvania Botoşani
Specificaţi în transferul bancar, la detaliile plăţii, numele: DARIUS NOVACESCU


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare