Expres

Ultimatum pentru restaurante – 15 martie 2023

Ultimatum pentru restaurante

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat amânarea pentru martie 2023 a termenului până la care restaurantele trebuie să oferte informaţii detaliate din meniuri. Iniţial, decizia trebuia să intre în vigoare în decembrie anul acesta.

ANPC a transmis, printr-un comunicat de presă, amânarea termenului pentru 15 martie 2023, în urma consultărilor cu structurile asociative şi patronatele din HoReCa.

„Prevederile actului administrativ se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică. Precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale. Astfel, consumatorul trebuie să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate. Decizia de amânare a termenului de afişare a acestor informaţii în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare”, a transmis ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a precizat că, în perioada următoare, vor fi concepute îndrumări practice de exemplificare pentru fiecare tipologie de meniu. Listele meniu trebuie să fie realizate într-un mod unitar, profesionist şi clar până la termenul stabilit.

Ultimatum pentru restaurante


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Chiar nu-mi mai pasa de ce li se intampla astora cu restaurantele lor. Inainte imi pasa, acum nu. Sa mai ceara crotal electronic, sa mai angajeze pachistanezi…
Primesc ceea ce merita.

Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Of, of! Eu nu ma plang! Nu, nu! Eu sunt multumita. In noile conserve secuiesti e clar ce e inauntru: bunataturi pentru Raoke si Gigel. Adica cacat. Eh!

Raoke
Răspunde la  Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

viligheio, devianto mica si nesatula, noi stim ca tu inghiti orice, de la ce-ai pomenit tu acolo pana la #MonaDragosteaMea. Tu ai spus ce bei, in afara de aurolac, normal. Nu e mai lauzi dozele, fa? Botnitele? Mai suspini dupa… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] Restaurantul ce va fi amenajat în Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a primit nominalizarea de participare la Restaurant and Bar Awards 2023. Acțiunea este organizată de prestigioasa publicaţie britanică de lifestyle, LUXlife. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare