Expres

Tu știi care este numărul Call-center-ului anticorupție?!

Tu știi care este numărul Call-center-ului anticorupție?!

Cu ocazia apropierii Zilei Internaționale Anticorupție, care este marcată anual la data de 9 decembrie, autoritățile amintesc care este numărul la care românii pot suna gratuit, pentru a sesiza faptele de corupție săvârșite de lucrători ai Ministerului Afacerilor de Interne.


„Se împlinesc 20 de ani de când, la 9 decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție. Această zi aniversară a fost stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată de România la 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004. Convenția este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
Pentru marcarea acestui eveniment, Direcția Generală Anticorupție organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea deopotrivă a personalului Ministerului Afacerilor Interne, cât și a cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament integru.
În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și cetățenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie, avem oricând la dispoziție sistemul Call-center anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă”
, au transmis reprezentanții DGA.


„Întrucât trebuie să fim conștienți de faptul că informarea și educarea sunt un antidot eficient pentru corupție, îi invităm pe toți cetățenii să fie responsabili și să ia atitudine împotriva infracțiunilor de corupție”, au adăugat ei.
Activitatea de miercuri fost realizată cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button