Expres

Trupul lui Navalnîi a fost predat mamei sale / Somată să-l înmormânteze în secret

Trupul lui Navalnîi a fost predat mamei sale / Somată să-l înmormânteze în secret

Autoritățile ruse au predat, sâmbătă, trupul lui Aleksei Navalnîi mamei sale, Liudmila Navalnîia. Însă nu se știe dacă familiei i se va permite să organizeze priveghi și funeralii publice.
Știrea a fost transmisă de Kira Yarmysh, fosta asistentă a opozantului rus, conform skynews. „Corpul lui Alexei a fost predat mamei sale. Mulțumim foarte mult tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a scris Kira Yarmysh pe contul X.
După opt zile în care a făcut demersuri neobosite pentru a recupera trupul fiului ei, Liudmila Navalnîia a primit, vineri seara, un ultimatum: fie acceptă o înmormântare în secret, fără martori, fie Navalnîi va fi îngropat chiar în colonia penitenciară sitută dincolo de Cercul Polar, unde a murit săptămână trecută.

Kira Yarmysh a adăugat că detaliile despre înmormântare urmează să fie prezentate și nu este clar dacă autoritățile vor „interveni” în modul în care se va desfășura ceremonia. „Vom furniza informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a spus ea.

„Putin se poartă ca un diavol”

Decizia vine după ce, într-un mesaj video postat sâmbătă dimineață, Iulia Navalnîia, văduva disidentului rus, l-a acuzat pe președintele Putin că încalcă legile omenești și legile lui Dumnezeu ținând prizonier până și cadavrul soțului ei.
Putin se poartă ca un siavol, deși își afișează în mod ostentativ credința cu orice ocazie”, a spus Iulia Navalnîia.
În noul ei mesaj, văduva lui Aleksei Navalnîi a denunțat ceea ce a numit „purtarea diavolească” a dictatorului de la Kremlin:
„Putin este cel care dă ordinele spunând: «Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune». Niciun creștin adevărat nu ar putea face ceea ce face acum Putin cu trupul lui Alexei. Dați-ne înapoi trupul soțului meu. Vrem să ținem o slujbă de înmormântare și să-l înmormântăm în pământ, așa cum se obișnuiește în creștinismul ortodox. Predați-ni-l pe Aleksei fără condiții. L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit. Batjocoriți rămășitele unui mort. Mi-e imposibil să mă gândesc la ceva mai „diavolesc” de atât. Încălcați atât legile omenești, cât și legile lui Dumnezeu”.
La câteva ore după difuzarea acestui mesaj, mama curajosului critic al lui Putin a fost convocată la morga din Salehard să preia rămășițele pământești.

Recompensă pentru cei care spun cum a murit opozantul lui Putin

Pe de altă parte, șeful fundației anticorupție înființate de Aleksei Navalnîi a lansat un apel public pentru orice informații relevante despre împrejurările morții acestuia.
Ivan Zhdanov, șeful Fundației Anticorupție:
„Promitem o recompensă oricui împărtășește cu noi informații importante legate de asasinarea lui Aleksei Navalnîi. Orice informație de natură să ne ofere indicii despre cei care au comis efectiv crima ordonată de Putin. Le promitem 20.000 de euro și ajutor pentru a părăsi Rusia, dacă doresc acest lucru. Nu lăsați Răul să triumfe, dați dovadă de solidaritate cu societatea civilă și nu cu un dictator căruia i s-a urcat la cap puterea”.
Cel mai cunoscut opozant politic al lui Vladimir Putin a murit subit pe 16 februarie, iar Lyudimila Navalnaîia a cerut de câteva zile autorităților să-i predea trupul.
Familia și susținătorii lui Navalnîi l-au acuzat pe Vladimir Putin că l-a ucis, acuzație pe care Kremlinul a negat-o cu furie.
Navalnîi a supraviețuit unei tentative de otrăvire în 2020 și unor ani de tratament dur în închisoare, inclusiv perioade lungi de timp în izolare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Pe cine interesează ce s-a-ntâmplat cu acest individ?
Ăsta a fost omul amerlocilor și atât, nimic mai mult. Știa că dacă se întoarce în Rusia va fi arestat. Ipochimenul era scăpat.

Back to top button