Expres

Transportatori de material lemnos, amendați de polițiștii din județul Brașov

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au acționat vineri, 6 octombrie, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale cu privire la utilizarea SUMAL 2.0 de către transportatorii de materiale lemnoase de pe raza jud. Brașov.


„Cu această ocazie, s-a constatat că doi transportatori de materiale lemnoase de pe raza jud. Brașov nu au respectat obligația legală de a se înregistra ca transportatori profesionișți în aplicația SUMAL 2.0 după transportul unui volum de 20 mc/an calendaristic, evitând astfel îndeplinirea obligațiilor de transportator profesionist, respectiv introducerea în SUMAL 2.0 a fotografiilor cu mijlocul de transport încărcat și înregistrarea traseului parcurs de la locul de încărcare până la destinație.
Cei doi transportatori de materiale lemnoase au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, raportat la prevederile H.G. nr. 497/2020, dispunându-se totodată confiscarea valorică a cantității totale de 32 mc material lemnos, în valoare de 7550 lei”,
a informat IPJ Brașov.


Și un bărbat în vârstă de 44 ani a fost sancționat, după ce a fost depistat în timp ce transporta, cu ajutorul unei căruțe, 0,81 mc lemn foc, speciile fag și stejar, fără a deține documentele specifice privind proveniența materialului lemnos.


Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșnov.
El a fost depistat de polițiști pe DN 73A.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button