Totul despre admiterea la Universitatea Transilvania Brașov
Pentru admiterea din sesiunea iulie, Universitatea Transilvania din Brașov a scos la concurs 10.840 de locuri, la licență și masterat.
Pentru programele de studii la licență sunt disponibile aproape 3.000 de locuri la buget, cu aproximativ 200 mai multe față de anul trecut, și alte 3.000 de locuri la taxă. Pe lângă acestea, se adaugă aproximativ 1.400 locuri la programele de studii la distanță și cu frecvență redusă.
Pentru programele de studii la masterat, vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget și aproape 1.800 de locuri la taxă.
Ca o noutate, în acest an, la Universitatea Transilvania, sunt 2 noi programe de studii.
Totul despre admiterea la Universitatea Transilvania Brașov
Și în acest an înscrierea candidaților se face online, pe site-ul admitere.unitbv.ro, până în 15 iulie, la ora 13.00. Admiterea se realizează pe bază notelor de la dosar, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate. Excepție fac facultățile de Medicină, Muzică, Educație fizică și sporturi montane și Psihologie și științele educației la care vor fi organizate probe de concurs.
La Facultatea de Medicină, probele scrise vor avea loc în 20 și 21 iulie, la Facultatea de Educație fizică și Sporturi montane, în 17 iulie, iar la Facultatea de Muzică și Facultatea de Psihologie și științele educației între 17 și 19 iulie.
54 de candidați admiși la Universitatea Transilvania din Brașov în sesiunea de admitere iulie 2022, maxim 3 candidați de la fiecare dintre cele 18 facultăți beneficiază de programul UNITBV susține performanța, program care se adresează elevilor din clasa a XII-a căror medie a notelor din clasele IX-XII este mai mare sau egală cu nota 8 și care au dificultăți financiare.
Totul despre admiterea la Universitatea Transilvania Brașov
Candidații admişi la programele de licență care au absolvit liceul ca şefi de promoție ori au fost membri ai loturilor olimpice și au participat la competiții internaționale sau au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop. Totodată, vor primi cazare la cămin (dacă este cazul) și o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.
Taxele de școlarizare și cele de înscriere rămân neschimbate: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultățile, excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 7.000 de lei pe an.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.