Expres

Universitatea Transilvania Brașov – peste 10.000 de locuri scoase la concurs / Mai multe la buget față de anul trecut / Date importante

Universitatea Transilvania Brașov – peste 10.000 de locuri scoase la concurs.

Pentru admiterea din această vară, Universitatea Transilvania Brașov scoate la concurs 10.840 de locuri, la licență și masterat.

Pentru programele de studii de licență vor fi disponibile aproape 3.000 de locuri la buget, cu aproximativ 200 mai multe față de anul trecut, și alte peste 3.000 de locuri la taxă, la care se adaugă 1.470 de locuri la programele de studii de licență la distanță sau cu frecvență redusă.

Pentru programele de studii de masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget și aproape 1.800 de locuri la taxă.

De asemenea, candidații olimpici sau cei care sunt șefi de promoție ai liceelor din care provin sau cei care vor obține media 10 la Bacalaureat vor fi admiși la facultate fără concurs, pe un loc la buget, și vor primi din partea Universității Transilvania un laptop și, dacă este nevoie, cazare și masă gratuite.

La fel ca în anii precedenți, și de această dată Universitatea Transilvania Brașov oferă locuri speciale pentru candidații cu dizabilități, cei de etnie romă, cei de la liceele din mediul rural și pentru românii de pretutindeni.

Înscrierea pentru admiterea la Universitatea Transilvania Brașov se face online (pe admitere.unitbv.ro), prin aplicația dedicată, unde candidații trebuie să-și completeze datele personale și să încarce documentele solicitate. Aplicația de înscriere va fi deschisă până în 15 iulie, iar primele rezultate vor fi afișate în 20 iulie, pe site-urile facultăților.

Universitatea Transilvania Brașov – peste 10.000 de locuri scoase la concurs

La majoritatea facultăților admiterea se face pe baza notelor de la Bacalaureat. Excepție fac 4 facultăți unde vor fi probe scrise și/sau practice.

La Facultatea de Medicină, la toate programele de studii, precum și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta din probe practice și de competențe.

Taxele de școlarizare și cele de înscriere rămân neschimbate: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultățile, excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină”, unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 7.000 de lei pe an.

Toate detaliile privind condițiile de admitere, calendarul sau actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul https://admitere.unitbv.ro/


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] admiterea din sesiunea iulie, Universitatea Transilvania din Brașov a scos la concurs 10.840 de locuri, la licență și […]

Back to top button