Expres

Taximetrist brașovean condamnat pentru purtare abuzivă

Taximetrist brașovean condamnat pentru purtare abuzivă. O tânără în vârstă de 28 de ani din Brașov a apelat la serviciile unui taximetrist pentru a-și duce mama la hotelul Aro Palace din oraș. Pe drum, șoferul de taxi a intrat în vorbă cu cele două cliente ale sale, dar, din cauza diferențelor de opinii pe teme politice, dialogul banal a degenerat într-o ceartă aprinsă. La finalul cursei, tânăra a trântit portiera mașinii, gest care l-a înfuriat pe taximetrist, bărbatul interpretând gestul ca pe o răzbunare, o revoltă a femeii cu care avusese discuția aprinsă în timpul călătoriei.

Șoferul, în vârstă de 68 de ani, nu a putut să treacă cu vederea atitudinea clientei sale și a mers să-i ceară socoteală. A înjurat-o, a lovit-o cu piciorul în gambă și cu pumnul în față, încăierarea fiind oprită de un martor din parcarea hotelului care asistase la întreaga scenă, conform ziare.com.

Ca urmare a loviturilor primite, tânăra s-a ales cu un incisiv spart motiv pentru care a decis să facă o plângere pe numele taximetristului.

Bărbatul, Traian Maria, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În instanță, taximetristul a recunoscut că și-a lovit clienta, dar a susținut că totul a fost o greșeală, intenția lui fiind doar să o împingă ușor pe femeie, nu să o rănească atât de rău.

Mai mult, taximetristul a încercat să inducă ideea că a fost provocat de cele două cliente încă de la începutul cursei. Acesta ar fi fost nevoit să le aștepte zece minute, în condițiile în care parcase mașina într-un loc interzis.

Motivația instanței care i-a dublat pedeapsa

Explicațiile bărbatului nu au avut valoare în fața judecătorilor care au decis că este vinovat pentru purtare abuzivă și trebuie să fie pedepsit. În primă instanță, Traian Maria a fost condamnat să plătească o amendă penală de 1.800 de lei, însă instanța de apel a fost mult mai drastică, dublând valoarea amenzii.

Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au considerat că la vârsta de 68 de ani, cât avea taximetristul la data săvârșirii faptei, este de așteptat ca o persoană „să fi atins un nivel ridicat în dezvoltarea emoțională, care să îi permită un control ridicat asupra propriilor emoții, și să fi dobândit abilitatea de a identifica cu ușurință soluții de evitare și aplanare a conflictelor”, se arată în motivarea instanței.

În ciuda vârstei și a experienței îndelungate cu clienții, taximetristul a ales să „responsabilizeze persoana vătămată pentru comportamentul său în trafic (parcând în zonă interzisă), procedând contrar legii penale și a moralei, aplicând clientei sale, o tânără de 28 de ani, o lovitură cu piciorul în gambă și un pumn în bărbie, atât de puternic încât i-a mobilizat unul din dinți”, mai scrie în documentul citat.

Taximetrist brașovean condamnat pentru purtare abuzivă. Deși a regretat faptele și s-a arătat dispus să-și ceară scuze public, taximetristul nu a fost iertat de judecătorii Curții de Apel Brașov care i-au dublat amenda dată de prima instanță, având de plătit acum 3.600 de lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button