Expres

Târnosire de biserică lângă Brașov

Târnosire de biserică lângă Brașov. Se va întâmpla astăzi și este șansa rară de a intra în Sf. Altar.

Citiți și:

Târnosirea unei biserici (sfințirea cea mare) este un moment unic dintre cele ce pot avea loc într-o parohie, un praznic solemn. În timpul acestei slujbe se așază sfinte moaște în masa Sfântului Altar, biserica se unge cu Sfântul și Marele Mir, iar după Sf. Liturghie credincioșii (femei, copii și bărbați) au singurul prilej să intre în Sfântul Altar și să se închine sfintelor moaște, iar la ieșire să primească binecuvântarea ierarhului, dar și o mărturie.
Târnosire de biserică lângă Brașov. La fel va fi astăzi, când are loc târnosirea Bisericii cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” – Parohia Cristian II de către Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Va urma Sfânta Liturghie Arhierească, după care toți cei care doresc se pot închina și trece prin Sf. Altar. Lăcașul de cult, cunoscut la Biserica Mare din Cristian, se află pe strada Mihai Eminescu nr. 15 din comună.

Târnosire de biserică lângă Brașov. Programul liturgic:

Ora 8:30 întâmpinarea Ierarhului
Ora 9:00 Slujba de sfințire (târnosirea Sf. Altar)
Ora 10:00 Sfânta Liturghie
Biserica va rămâne deschisă pentru închinare si trecere prin Sfântul Altar pe tot parcursul zilei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] Târnosire de biserică lângă Brașov […]

Back to top button