Expres

Sute de brașoveni, somați să prezinte o copie a contractului de salubritate

 

Polițiștii locali brașoveni au controlat 898 imobile în Bartolomeu Nord și 1.349 în Stupini, pentru revizui întreaga situație a contractelor de salubritate existente între operatorul acestui serviciu și persoanele fizice și juridice din cele două cartiere.

Cu această ocazie, polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au trimis 549 de somații către cetățenii care locuiesc sau desfășoară diverse activități în zonele amintite, prin care li s-a solicitat să prezinte o copie a contractului de salubritate încheiat cu un operator acreditat.

„Ca urmare a acestor demersuri făcute de polițiștii locali, au fost încheiate 252 de noi contracte de salubritate, numărul total al acestora ajungând la 2.150 în Bartolomeu Nord și Stupini. De asemenea, polițiștii locali au sesizat și faptul că 97 de imobile, dintre cele verificate, sunt nelocuite sau dezafectate.
Poliția Locală Brașov le recomandă cetățenilor orașului să încheie astfel de convenții cu operatorul de salubritate pentru a nu mai exista riscul ca în cartiere să apară depozite ad-hoc de gunoaie, punând în pericol astfel sănătatea publică. Prin Regulamentul de salubrizare și deszăpezire al municipiului Brașov aprobat prin HCL nr.149/2017 republicată, există obligativitatea încheierii de contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare (numai cu operatorul căruia autoritatea administraţiei publice locale i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă)”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 800 și 1.600 lei în cazul persoanelor fizice și cu amendă cuprinsă între 1.600 și 2.500 lei în cazul persoanelor juridice.

Acțiunile de verificare vor continua și în celelalte cartiere ale municipiului Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button