Expres

Spitalul Județean Brașov, în criză severă de personal / Câte posturi sunt disponibile, dar blocate

Spitalul Județean Brașov, ca și alte unități medicale din țară, se confruntă cu o criză severă de personal. Situația este dramatică, în condițiile în care în această perioadă sunt foarte multe cazuri de infecții respiratorii, gripă și Covid (Detalii, AICI).

La Spitalul Județean Brașov sunt peste 400 de posturi vacante, dintre care 72 pentru medici, astfel că desfășurarea gărzilor se efectuează în condiții dificile, timpii de așteptare fiind mari.

„Am început anul în forță. Camera de gardă a fost plină în toată această perioadă. Avem un deficit de aproape 16% din numărul de posturi aprobate. Simțim acut lipsa personalului – la asistente medicale, registratori și statisticieni avem peste 120 de posturi vacante”, a declarat Emil Mailat, directorul Spitalului Județean, conform Radio România Actualități – Brașov.

Și pentru infirmieri și îngrijitori sunt 175 de posturi disponibile la Spitalul Județean Brașov.

Astfel, se așteaptă ca, într-un final, Guvernul României să înțeleagă că situația din sistemul medical este dezastruoasă și să deblocheze posturile prin organizarea de concursuri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare