Expres

Sistemul medical din România e în colaps / Consultații „cu Poliția la ușă” / Și 48 de ore de așteptare ca un pacient să ajungă la Terapie Intensivă / Urmează greva generală

Sistemul medical din România e în colaps..

​Personalul medical din două spitale din București (dar nu numai) a consultat, săptămâna trecută, „cu Poliția la ușă”, după ce pacienții, în special părinți veniți cu copii mici, și-au pierdut răbdarea din cauza lipsei acute de personal și a timpilor mari de așteptare. Directorii de spitale fac apel la deblocarea urgentă a concursurilor de angajare, blocate de Guvern în mai anul trecut, așa cum a informat și RFI.

Sistemul medical din România e în colaps

„Ne punem întrebarea dacă nu cumva cineva va muri în fața unui spital, la un moment dat, din cauză că nu are cine să îl trateze”, a declarat dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul de Urgență Floreasca.

Radu Țincu a spus că există cazuri de pacienți care „așteaptă 24-48 de ore pentru a putea intra pe un loc de Terapie Intensivă”.

Sistemul medical din România e în colaps

În aceste condiții, angajații din sistemul de sănătate plănuiesc o grevă generală în februarie. Ei spun că neocuparea posturilor, agravată de blocarea angajărilor la stat, a dus sistemul sanitar într-un moment critic, după valul recent de gripă și viroze. Numai în spitalele din Capitală ar fi nevoie de cel puțin 900 de medici, iar la nivel național este un deficit de peste 30.000 de posturi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Spitalul Județean Brașov, ca și alte unități medicale din țară, se confruntă cu o criză severă de personal. Situația este dramatică, în condițiile în care în această perioadă sunt foarte multe cazuri de infecții respiratorii, gripă și Covid (Detalii,… Citeşte mai mult »

Back to top button