Expres

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, casă nouă la Mârzescu

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, casă nouă la Mârzescu. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov este aproape mutat pe platforma Mârzescu. Cu avizul Ministerului Sănătăţii, a început relocarea secţiilor de pneumologie adulţi, care vor funcționa la Mârzescu, staționar ce a fost până acum doi ani parte a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Spitalul Județean mai are doar secția de Oncologie într-o clădire separată.
Unitatea sanitară ce se mută este, administrativ, nouă, fiind creată prin desfiinţarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov. Însă partea de Boli Infecţioase a rămas pe Mihai Viteazul, iar secțiile de la Stejeriş cu specific de Pneumoftiziologie vor funcționa la Mârzescu până la construirea noului Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, prin fonduri europene.
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, casă nouă la Mârzescu. „Secţiile I şi II Pneumologie adulţi vor fi relocate în Corpul A Mârzescu, în condiţii excepţionale, în comparaţie cu ce aveam până acum. Evident că acolo baza de tratament, de recuperare respiratorie este modernizată. Am completat serviciile medicale şi cu ambulatoriu, cu cabinet în specialităţile «Boli infecţioase», care va rămâne la sediul de pe Mihai Viteazul, dar în Corpul A Mârzescu va fi cabinet de consultaţii în «Medicină fizică şi reabilitare» şi paturi în regim de spitalizare continuă, pe recuperare respiratorie”, a explicat directorul spitalului, dr. Dan Moraru, la Radio România Brașov FM.
Pe platforma Mârzescu este amenajat şi centrul de evaluare postCovid pentru pacienţii care au trecut prin această boală. În apropiere, pe strada Sitei, se află Dispensarul TBC.
Practic la Stejeriș vor rămâne secția de copii (se va muta, în același perimetru, dintr-o clădire actuală închiriată într-una care este în proprietatea CJ), secția de îngrijiri paliative și zona administrativă.
În momentul de față, potrivit consilerului județean Erwan Joliff, membru în Comisia de Sănătate a CJ, administrația județeană încearcă să rezolve situația juridică a ansamblului Mârzescu, cu scopul de a deveni proprietar de drept. Odată proprietar, CJ speră să obțină fonduri nerambursabile, pentru a reabilita în întregime toate clădirile din acest ansamblu, ce vor fi folosite pentru ceea ce a fost Spitalul de Pneumoftiziologie.
Primăria Brașov a obținut, în decembrie 2022, aprobare de finanţare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de aproape 50 de milioane de lei, pentru construirea noului Spital Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie. Acesta urmează a fi gata până în 2026.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] În condițiile mai sus prezentate, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov este aproape mutat pe platforma Mârzescu. Cu avizul Ministerului Sănătăţii s-a început relocarea secţiilor de pneumologie adulţi, așa cum am relatat recent – Detalii, AICI. […]

Back to top button