Expres

Spitalele brașovene sunt vechi, prea mici, improprii unor servicii medicale moderne (video)

Spitalele brașovene sunt vechi, prea mici, improprii unor servicii medicale moderne

Acesta este „diagnosticul” dat de profesioniştii din sănătatea braşoveană. La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, factorii de decizie, managerii şi specialiştii din sistemul sanitar braşovean (cel de stat) şi-au prezentat viziunea cu privire la modul în care este necesar să se dezvolte domeniul medical la nivelul judeţului nostru, în cadrul unei dezbateri care a avut loc vineri, la sediul CJ.
Dezbaterea poate fi urmărită aici.
Concluzia: problema acută care trebuie rezolvată în perioada următoare este asigurarea unei infrastructuri imobiliare moderne şi dimensionate corespunzător necesităţilor din spitalele publice, atât pentru partea medicală, cât şi pentru cea didactică – necesară Facultăţii de Medicină, având în vedere că în marea lor parte clădirile spitalelor braşovene au o structură pavilionară, sunt vechi şi improprii asigurării unor servicii medicale conforme cerinţelor actuale.

Ce s-a făcut până acum

Totuși, s-au făcut pași importanți în această direcție, a menționat preşedintele CJ Braşov.
„Am reuşit să intabulăm spaţii şi, de asemenea, putem să vorbim acum despre construirea unui spital nou de psihiatrie de 500 de paturi – avem terenul şi un studiu de fezabilitate în lucru. Se naşte, totodată, ideea de a construi un spital nou de neurologie şi recuperare, care iarăşi trebuie gândită cu seriozitate. De asemenea, trebuie să mutăm secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean – din Tractorul şi Astra – într-un spaţiu nou. Deci, sunt spaţii noi pe care trebuie să le construim pentru Spitalul Judeţean şi pentru neuropsihiatrie. De asemenea, la Spitalul de Copii este un PUZ (Plan Urbanistic Zonal – nota red.) în lucru pentru extinderea spaţiilor existente“, a declarat șeful administrației județene.
Întâlnirea a reprezentat o etapă importantă în demersul de actualizare a domeniului Sănătate din Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov 2021-2030 aprobată de Consiliului Județean Brașov încă din noiembrie 2021
La această dezbatere au participat vicepreşedintele CJ Ciprian Sterpu, dr. Cristina Vecerdi – deputat în Parlamentul României, dr. Marius Neculoiu – preşedintele Comisiei de sănătate din cadrul CJ Braşov, Adelina Văsioiu – director executiv al Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală, Ancuţa Daisa – director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, prof. dr. med. Liliana Rogozea – prorector al Universităţii Transilvania, conferențiar dr. med. Andrea Elena Neculau – prodecan al Facultăţii de Medicină, dr. Marius Mărginean – reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Braşov, col. dr. Alexandru Keresztes – comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov, profesionişti ai domeniului sanitar, precum dr. Dan Grigorescu, cel care a fondat Asociaţia „Noul Spital al Braşovului”, alături de o parte din managerii spitalelor braşovene aflate în administrarea Consiliului Judeţean, respectiv Bogdan Rusu – Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, Emil Mailat – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, şi Ciprian Carapcea – Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”, ec. Rodica Pîrvan, managerul Spitalului Municipal Săcele, alţi reprezentanţi ai instituţiilor spitaliceşti din judeţul Braşov, studenţi medicinişti şi rezidenţi.

Imaginea nu e completă încă

Scopul discuţiilor a fost acela de a valida şi completa direcțiile și măsurile propuse de grupul de lucru care în ultimele şapte luni a lucrat la actualizarea componentei de sănătate din Strategia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Braşov, „astfel încât sistemul sanitar să fie unul performant în ceea ce priveşte asigurarea unui act medical de calitate de către un personal medical înalt calificat, cu ajutorul unei infrastructuri corespunzător dimensionate şi dotate, toate realizate în beneficiul pacienţilor”, spune preşedintele CJ.
Acesta a menţionat că va amâna prezentarea strategiei în plenul CJ Braşov, programată pentru luna viitoare.
„Mai e nevoie de discuţii, de întâlniri, mai avem date de colectat, pentru că fiecare specialist trebuie să-şi spună părerea”, a menţionat preşedintele CJ Braşov, Todorică Şerban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare