Expres

Sorin Grindeanu: Sunt șanse reduse ca autostrada Ploiești-BRAȘOV să înceapă în următorii 5 ani

 

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat duminică seara la Digi24 că sunt șanse mici ca în următorii cinci ani să înceapă construcția autostrăzii Ploiești-Brașov, ceea ce înseamnă că traficul pe Valea Prahovei va continua să fie unul de coșmar. El, practic, a reiterat ceea ce spusese într-o conferință de presă anterioară despre durata studiului de fezabilitate (detalii: Autostrada Comarnic-BRAŞOV. Termen de „noaptea minții” pentru SF)

În acest moment – ca să știm cum stăm și de unde am preluat gestiunea Ministerului Transporturilor pe acest proiect, dezvoltarea autostrăzii Ploiești-Brașov – undeva la începutul anului 2021 a fost scos la licitație – era altcineva ministru (Cătălin Drulă – n.r.) – caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate și proiectare pe Ploiești-Brașov. Acea licitație s-a încheiat, caietul de sarcini sunând așa: pentru studiul de fezabilitate – 30 de luni, pentru proiectare – 42 de luni. Ați auzit bine. Asta este situația pe care am preluat-o acum. Înainte de a veni eu a fost desemnat câștigătorul acestei licitații în forma despre care v-am spus. Sigur că îmi doresc să am discuții cu el și să găsesc înțelegerea la acest câștigător pentru a scurta termenele. Cu asta mă lupt în acest moment. La modul în care s-au întâmplat lucrurile înaintea mea și dacă nu găsim dialog cu cei care au câștigat (licitațiile) să considere prioritate această autostradă – ei câștigând licitațiile în termeni legali – din păcate, vă spun că nu sunt șanse (în următorii cinci ani). Eu sunt totuși un om optimist și încerc să găsesc soluții și am convingerea că putem găsi. Nu e un tronson simplu, să ne înțelegem. Nu e construcție la câmpie, dar am această situație dată, pe care am găsit-o când am venit. E de datoria mea să încerc să găsesc soluții mai rapide și sper să am un dialog. Poate prin dialog reușim să-i convingem să scurteze toate aceste termene și să considere acest proiect un proiect prioritar chiar și pentru ei”, a declarat Sorin Grindeanu.

Grindeanu a mai afirmat, la jumătatea lunii decembrie, la Craiova, când a vrut să dea o replică fostului ministru Cătălin Drulă care a acuzat întârzierile proiectelor de infrastructură, că proiectarea Autostrăzii Ploieşti – Braşov durează 6 ani. În realitate, contractul pentru documentaţia tehnică este, în total, de 42 de luni (trei ani și jumătate), din care 30 de luni revizuirea studiului de fezabilitate, 6 luni proiectul pentru autorizarea lucrărilor, respectiv 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic de execuţie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button