Expres

Slujbe de Maslu la biserici de spital din Brașov

Slujbe de Maslu la biserici de spital din Brașov. Așa cum am anunțat deja, în bisericile ortodoxe din Brașov se oficiază, duminica în special, în acest Post al Patimilor, slujbe de obște (de către cel puţin șapte preoţi) ale Sf. Maslu. După slujbă, predica este susținută de unul dintre preoții invitați, de obicei.

Prin excepție față de programul obișnuit, astăzi, de la ora 17.00, va fi Sf. Maslu de obște la bisericuța cu hramul Sf. Stelian din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii. Vineri, taina Sf. Maslu va fi oficiată la bisericuța din curtea Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria”.

Conform datelor publicate de Protopopiatul Ortodox Brașov, în Duminica Floriilor se încheie programul slujbelor Maslului de obște, în trei lăcașuri de cult din municipiul Brașov: „Buna Vestire” (de la Parc), Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” – strada omonimă, Biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Tractorul.

Taina Sfântului Maslu, una dintre cele șapte sfinte taine, se săvârșește în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioșilor de bolile trupești și pentru iertarea păcatelor, acestea două fiind legate. La ortodocși, Sfântul Maslu se face, de obicei, în zilele de post. Pe principiul că administrarea unui medicament este mai eficientă atunci când organismul este curățat, dezintoxicat. Mai ales în Postul Mare, fiind oficiat cu trei, dar cele de obște sunt cu cinci, șapte sau chiar mai mulți preoți. La slujbă participă credincioșii bolnavi și rudele lor, dar și orice creștin dornic să-și ușureze sufletul. Slujba se încheie cu miruirea (ungerea cu ulei sfinţit în timpul slujbei).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button