Expres

Slujbă specială în Piața Sfatului

Slujbă specială în Piața Sfatului. După o tradiție (întreruptă doar în 2020) de mai bine de 12 ani, Piața Sfatului este locul unde va avea astăzi, în Duminica Învierii, o slujbă specială. După ce vor fi slujit, de la ora 12.00, în propriile parohii, începând cu ora 13.00, preoți de la mai multe biserici ortodoxe din Brașov și din împrejurimi vor vesti Învierea Domnului din Piața Sfatului, chiar din fața Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”. La slujba Vecerniei de Înviere (așa-numita Înviere Mică sau a A Doua Înviere) din Piața Sfatului sunt așteptați să vină cât mai mulți credincioși și preoţi de la toate bisericile din oraș.
Slujbă specială în Piața Sfatului. Inițiativa aparține protopopului Brașovului, pr. Gheorghe Dănuț Benga. „Așa cum i-am obișnuit deja pe brașoveni, slujba de vecernie, Vecernia Învierii, o vom oficia în Piața Sfatului, în fața Catedralei «Adormirea Maicii Domnului». Conform rânduielii zilei, preoții vor citi Evanghelia în mai multe limbi: în română, greacă, latină, slavonă, franceză, engleză, germană și nu numai, pentru a reaminti că Evanghelia a fost vestită tuturor popoarelor”, ne-a spus părintele protopop.
Slujbă specială în Piața Sfatului, Tot în Piața Sfatului, la miezul nopţii, în fața catedralei a fost săvârșită și prima parte a slujbei de Înviere, când credincioșii au primit Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și vestea Învierii, după care Utrenia și Sf. Liturghie au fost oficiate în interiorul Bisericii.

Citiți și:

Hristos a înviat! Sărbători binecuvântate! Vă oferim un dar


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare