Expres

Jandarmeria Brașov, misiune specială în seara de Înviere

Jandarmeria Brașov, misiune specială în seara de Înviere. Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim în România, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă şi în acest an.
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.
Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii din ţară.
În aceeaşi seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Jandarmeria Brașov, misiune specială în seara de Înviere. Astfel, și în acest an braşovenii care vor ajunge la slujba de Înviere vor duce în casele lor Lumină Sfântă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim. „Aşteptăm Sfânta Lumină sâmbătă seară, ora depinde cum va sosi avionul. Odată adusă la Brașov, a fi distribuită către parohiile din Braşov, din împrejurimi şi mai departe, în județ”, a explicat părintele protopop al Braşovului, pr. Dănuţ Gheorghe Benga.
Sfânta Lumină va fi preluată de o delegaţie a Jandarmeriei Braşov, de la Aeroportul Henri Coandă, din Bucureşti, de către militari ai IJJ Brașov, care s-au oferit voluntar.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se petrece în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an, şi care în primele minute nu frige.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Sunt pregătiți, micuții, să mai educe niște haștagiști devianți batjocoriți de soartă? Cum au făcut în 10 august?

Willy
1 an în urmă

În așteptarea aprobării” Cenzurache?

1 an în urmă

[…] a fost săvârșită și prima parte a slujbei de Înviere, când credincioșii au primit Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și vestea Învierii, după care Utrenia și Sf. Liturghie au fost oficiate în interiorul […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare