Expres

Sindicatele cer demiterea ministrului Muncii și revenirea la o fiscalitate echilibrată

Sindicatele cer demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi – PSD (foto). De asemenea, CNS Cartel ALFA solicită revenirea la o fiscalitate echilibrată a muncii, prin transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator

Sindicatele cer demiterea ministrului Muncii

Într-un comunicat de presă, CNS Cartel Alfa a precizat:

Conflictul social amplu existent astăzi în România și care cuprinde din ce în ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct:

al unor decizii politice greșite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor);
al lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs și întreținut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare și prin întreținerea unor inechități majore în societate;
al incompetenței promovate la toate nivelurile de decizie;
al lipsei de consultare cu partenerii sociali;
În fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucționarea dialogului social și atitudinea arogantă a guvernanților au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulțumirile lucrătorilor.

Potrivit CNS Cartel Alfa, ministrul Muncii interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social. El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nici o lege a dialogului social.

Sindicatele cer demiterea ministrului Muncii

„Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără nici un fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență, modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii aberante și sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleșilor, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, arată clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză. Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al Muncii si intrarea intr-un dialog social real și responsabil. O a două măsură prioritară este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator”, au relatat sindicaliștii.

Haosul politic nu este creat de către lucrătorii care sunt în stradă sau amenință cu greva. Răspunsul acestora vine după șiruri lungi de nemulțumiri în care negocierile au eșuat, iar doleanțele lor nu au fost luate în seamă, au subliniat cei de la CNS Cartel Alfa.

Sindicatele cer demiterea ministrului Muncii

„Nu doar incompetența domnului Budăi ne-a adus în acest prag, ci și lipsa de preocupare, empatie și solidaritate cu oamenii muncii, ruptura majoră dintre clasa politică și cetățeni. Politicienii tratează sindicaliștii din educație precum un cartof fierbinte, l-au pasat de la unul la celălalt, fără a zice ceva clar. Accentul se pune pe «nevoia de terminare a grevei» și nu pe soluționarea problemelor și a cauzelor acestora. Reprezentanții clasei politice trebuie să își asume și să deconteze eșecul politicilor care favorizează capitalul în detrimentul lucrătorilor, care au trasformat România în țara muncii ieftine, a lucrătorilor lipsiți de drepturi și venituri decente, a serviciilor publice subfinanțate, la care din ce în ce mai puțini au acces! CNS Cartel ALFA își exprimă solidaritate cu personalul din educație care a decis continuarea grevei, cu personalul din sănătate și cu toate categoriile socio-profesionale care își revendică drepturile legitime“, au conchis sindicaliștii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 luni în urmă

Hopaaa… populimea cea redusă vede ce ticăloșie a făcut ciuma roșie atunci când a trecut totul în cârca angajatului? Da, da, poate mulți au uitat dar asta au făcut nenorociții de șobolani roșii: au trecut în cârca angajaților taxe care… Citeşte mai mult »

3 luni în urmă

[…] Sindicatele cer demiterea ministrului Muncii și revenirea la o fiscalitate echilibrată […]

Willy
3 luni în urmă

Daca isi faceau la timpul potrivit profesorii treaba si nu il treceau pe Budai asta clasa, asa cum era si firesc, azi nu aveam la minister elementul asta. Cati dintre cei ce meritau sa ramana corigenti sau chiar repetenti sunt… Citeşte mai mult »

Back to top button