Expres

Și procurorii de la PT Brașov anunță protest pe perioadă nedeterminată

Și procurorii de la PT Brașov anunță protest pe perioadă nedeterminată. Iată comunicatul remis de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov:

La data de 20 iunie 2023, ora 11:00, s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, convocată de prim-procurorul acestei unităţi de parchet la solicitarea unei treimi din numărul procurorilor, în temeiul art. 123 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, aprobat prin Hotărârea nr. 947/2019 a Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere îngrijorările determinate de demersul legislativ referitor la modificarea şi completarea unor acte normative care afectează statutul magistraţilor.

            În cadrul dezbaterilor au reieşit următoarele nemulţumiri:

  • lipsa de respect a reprezentanţilor puterilor executive şi legislative faţă de magistraţi, ca reprezentanţi ai puterii judecătoreşti, care nu sunt cooptaţi în discuţiile privitoare la noile, neaşteptatele şi, în anumite privinţe, revoltătoarele propuneri de modificare la statutul magistraţilor;
  • lipsa de previzibilitate a carierei magistraţilor aflaţi în activitate, întrucât actualul statut este foarte recent;
  • lipsa de transparenţă în activitatea legislativă, deoarece propunerile de modificare ne-au fost făcute cunoscute numai prin canale neoficiale şi prin presă.

Drept urmare, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a hotărât :

Art. 1. Solicită reprezentanţilor magistraţilor din CSM – Secţia pentru Procurori şi Procurorului General al P.Î.C.C.J. să informeze procurorii din parchete despre stadiul discuţiilor pe legile care vizează sistemul judiciar.

Art. 2. Solicită reprezentanţilor magistraţilor din CSM – Secţia pentru Procurori şi Procurorului General al P.Î.C.C.J. să adopte o poziţie oficială şi să stabilească liniile de acţiune faţă de variantele de modificări legislative aflate în lucru.

Art. 3. Adoptă următoarele forme de protest pe o perioadă nedeterminată începând cu data de 21.06.2023:

  • soluţionarea numai a cauzelor considerate urgente;
  • suspendarea programului de audienţe;
  • susţinerea celorlalte forme de protest adoptate de parchetele şi instanţele din ţară

Proteste se anunță și la alte Parchete și la instanțe din țară. Vezi și: Protest și la Curtea de Apel Brașov! Ce au anunțat judecătorii

În același context, amenință cu protest și procurorii DIICOT (vezi aici) și cei de la DNA (vezi aici).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Și procurorii de la PT Brașov anunță protest pe perioadă nedeterminată […]

Barbu Gh.
1 an în urmă

Marș în sectorul privat la ăia cărora nu le convine.

Back to top button