Expres

Și ISU BRAȘOV va face controale în BENZINĂRII, după isteria de ieri

  • FB_IMG_1646843649834_295209.jpg
 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov va face verificări în benzinării, după isteria de ieri, când clienții au cumpărat combustibil nu doar direct în rezervoare, ci și în diverse recipiente, fiind speriați de un zvon referitor la prețuri.

Având în vedere situațiile înregistrate în seara zilei de miercuri, 09.03.2022, în mai multe stații de alimentare cu carburanți, precum și imaginile propagate în spațiul public cu persoane care alimentau în recipiente neomologate (bidoane/butoaie din plastic, damigene, pubele, saci din plastic etc.), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, desfășoară, în următoarea perioadă, activități de verificare și control la nivelul tuturor operatorilor cu acest obiect de activitate.
Scopul acestor acțiuni este de prevenire a evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme”, se arată într-un comunicat.

„Aducem în atenție faptul că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol atât la nivelul stației de distribuție carburanți, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât și ulterior, pe timpul depozitarii.
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență, controalele vor viza:
1. Modul de îndeplinire a obligațiilor legale stabilite pentru administratorii stațiilor de distribuție a carburanților, așa cum sunt prevăzute în _Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor_ republicată, cu modificările și completările ulterioare;
2. Verificarea modului de îndeplinirea a obligațiilor personalului salariat al stației de distribuție carburanți, așa cum sunt prevăzute în lege;
3. Modul de îndeplinirea a obligațiilor prevăzute în _Normativul  pentru proiectarea, executarea, exploatarea, dezafectarea şi postutilizarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule_, _indicativ NP 004-03_.
4. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor contravenționale principale, în raport cu aspectele constatate pe durata executării controalelor tematice de prevenire a incendiilor”, au precizat reprezentanții IGSU.

Pe timpul controalelor se vor realiza și instruiri ale personalului stațiilor de distribuție carburanți cu privire la obligațiile legale ce le revin. În acest context, IGSU a notificat operatorii economici care au lanțuri de distribuție a carburanților asupra pericolului generat de nerespectarea măsurilor de prevenirea a incendiilor.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor,  autoritățile amintesc că printre principalele obligații ale personalului staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule (stabilite prin Normativul pentru proiectarea, executarea, exploatarea, dezafectarea şi postutilizarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule, indicativ NP 004-03) sunt:
– interzicerea accesului persoanelor neautorizate la gurile de descărcare, în zona rezervoarelor subterane şi la autocisterna pe timpul descărcării;
– distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este interzisă;
– menţinerea liberă a căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu, precum şi asigurarea accesului la mijloacele de intervenţie;
– interzicerea focului deschis şi a fumatului în zonele cu pericol ale benzinăriei;
– menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de prevenire şi stingere a incendiilor existente;
– interzicerea continuării alimentarii în cazul sesizării unor scurgeri accidentale de produs sau defecte la echipamentele staţiei;
– alarmarea imediată în caz de incendiu şi alertarea serviciilor de pompieri;
– intervenţia operativă la orice început de ardere necontrolată.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button