Expres

Sfântul Pantelimon, ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor

Sfântul Pantelimon, ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor. Creștinii ortodocși îl prăznuiesc, în 27 iulie, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, cel supranumit „Doctor fără de arginți”. Sf. Pantelimon („cel cu totul milostiv”) a trăit în vremea împăratului Maximian, şi după primirea botezului creştin, şi-a împărţit averea săracilor, a eliberat sclavii şi s-a dedicat îngrijirii bolnavilor. Acestora, pentru a-i putea vindeca, le cerea să creadă în Mântuitorul Iisus Hristos şi pentru că nu pretindea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute, a fost numit „Doctor fără de arginţi”.
Sf. Pantelimon este un model de doctor, slujitor și creștin următor lui Hristos, cu o viață închinată ajutorării aproapelui, fără a cere nimic în schimb. De aceea, este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor..
Sfântul Pantelimon, ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor. Parohia Timiș, păstorită de preotul Constantin Gheorghe Neagovici, îl serbează pe acest sfânt, care este și ocrotitorul bisericii din Timișul de Sus. „Chiar dacă nu suntem doctori, nu suntem tămăduitori, dar mângâietori putem fi, alinători de suferință cu putere omenească, asta o putem face și noi. Și atunci, iată că suntem și noi pe calea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon”, afirmă pr. paroh Constantin Gheorghe Neagovici.
Parohia Timiş se bucură de trei lăcaşuri de cult: Biserica „Sfântul Pantelimon” din Timişul de Sus, Biserica „Sfântul Nicolae” şi „Sfântul Calinic de la Cernica” din Timişul de Jos şi Biserica „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Dâmbul Morii. Părintele paroh Gheorghe Constantin Neagovici oficiază slujbele religioase în cele trei lăcaşuri de cult ale parohiei de pe raza a trei localităţi şi coordonează lucrările de construcţie şi amenajare de la toate cele trei biserici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare