Expres

Sexagenar la pușcărie pentru 17 lei/ Ce spune ministrul Justiției

 

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost arestat, marţi, după ce a fost condamnat la executarea a 270 de zile de detenţie (9 luni) pentru furtul unui pachet de cafea, în valoare de 17 lei, transmite Realitatea.net.

În fapt, la data de 31 martie 2018, în timp ce se afla în interiorul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Roman, bărbatul a sustras de pe rafturi un pachet de cafea, în valoare de 16,99 lei, după care a trecut de casele de marcat fără să îl achite. Poliţiştii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ, informează Ziarul de Roman.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a comentat la Realitatea Plus cazul bărbatului din Roman, condamnat la nouă luni de închisoare pentru furtul unui pachet de cafea, precizând că genul acesta de discrepanțe sunt revoltătoare și scad din credibilitatea justiției.

În calitate de avocat, m-am ferit să pun verdicte pe chestiuni pe care nu le am în față. (…) Aș vrea să vorbim despre fenomene, nu despre cazuri particulare. Putem vorbi de cazuri care se întâmplă. (…) Este foarte important ca orice pedeapsă să fie proporțională cu gravitatea faptei. Altfel apar aceste extreme. (…) Sunt convins că spețe de felul acesta nu sunt singulare. (…) Cazul acesta nu-l voi comenta. (…) Munca în folosul comunității este prezentată ca soluție de avocați. Genul acesta de discrepanțe sunt revoltătoare și scad din credibilitatea justiției. Tot justiția este cea care trebuie să ia măsuri. Vrem să existe mecanisme de reglaj pentru ca derapajele de felul celor prezentate de dumneavoastră să nu mai apară.”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button