Expres

Semafor pus în funcțiune pe DN 13, în Brașov

De astăzi a fost pus în funcțiune un semafor, pe DN 13, în Brașov. Semaforul a fost montat la trecerea de pietoni de pe Calea Feldioarei, în apropierea intersecției cu str. Târgului (zona Vodafone). Este cel de al 37-lea semafor cu buton din municipiu.

„Este un semafor foarte important pentru stuparii din zona străzilor Târgului, Merilor, cât și pentru cei care lucrează în această zonă, mai ales că avem și o stație RATBV acolo. Prin acest proiect am securizat toate trecerile de pietoni de pe DN 13, între pasajul Griviței și pârâul Ghimbășel. Mai avem o trecere de pietoni, la Leroy Merlin, care este semaforizată, dar funcționează pe galben intermitent. Am cerut Direcție Tehnice să facă o analiză a acestei treceri, având în vedere traficul pietonal redus de acolo, și să prezinte o soluție prin care aceasta să fie utilă și pentru pietoni și pentru traficul rutier. Programul nostru de creștere a siguranței la trecerile de pietoni va continua, astfel încât numărul accidentelor rutiere la traversarea străzii pe trecere să fie reduse la minimum posibil”, a precizat primarul Allen Coliban.

Trecerile de pietoni semaforizate din 2021

În cadrul acestui program, primul semafor cu buton a fost pus în funcțiune în luna ianuarie 2021, pe Bulevardul Griviței, la Farmacom. Începând cu luna aprilie 2021 au mai fost puse în funcțiune alte 16 semafoare.

Iată unde: str. Carpaților; str. Mureșenilor (Piața Sfatului); b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul potcoavă); str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian; str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu; str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu; Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers spre centru; la Colegiul Nicolae Titulescu; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Baciului; pe str. Crinului, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11; pe str. Prunului, în dreptul Școlii Gimnaziale nr. 9; pe str. Lacurilor, intersecție cu str. Nucului; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Ecaterina Teodoroiu; B-dul Valea Cetății, intersecție cu Zmeurei; pe str. Berzei, la intersecție cu strada Sitarului, cea de pe b-dul 15 Noiembrie, în apropiere de intersecția cu str. Agrișelor, și ce de pe str. Zizinului, intersecție cu Drumul Cernatului. La acestea se adaugă și semaforizarea celor două treceri de pietoni de la intersecția bulevardelor Mihail Kogălniceanu cu Griviței.

Mai puține accidente

În 2020, înainte de punerea în funcțiune a semafoarelor din acest program, au fost înregistrate 82 de accidente grave. În 2021 s-a înregistrat o scădere cu 41%, înregistrându-se 48 de accidente grave.

„Impactul pozitiv al instalării acestor sisteme de semaforizare și a iluminării suplimentare a trecerilor de pietoni este și mai evident în ceea ce privește numărul persoanelor decedate: în 2020 s-au înregistrat 10 decese în urma accidentelor, iar în 2021, două, respectiv o scădere cu 80%. În ceea ce privește situația persoanelor rănite grav, în 2020 s-au înregistrat 73 de cazuri, iar în 2021, 48, adică o scădere de 25 de cazuri, respectiv cu 34%.
Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere), care încetinesc excesiv traficul și măresc poluarea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de „cerere traversare pentru pietoni”.
Locurile de amplasare au fost stabilite în Comisia de circulație. S-a ținut cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizei riscului de accidente și a necesarului de fluidizare a traficului.

Anul trecut au fost instalate și sisteme de iluminat suplimentar pentru 29 de treceri de pietoni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button