Expres

Șeful Colegiului Medicilor, despre cazul stimulatoarelor cardiace de la cadavre

Șeful Colegiului Medicilor, despre cazul stimulatoarelor cardiace de la cadavre

Președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Daniel Coriu, a vorbit sâmbătă, la Antena 3 CNN, despre cazul medicului care le monta pacienţilor stimulatoare cardiace recuperate de la cadavre.

Întâi de toate, trebuie să spun că toate informațiile pe care le avem la acest moment sunt cele din presă și poziția noastră este foarte clară. Este imoral și este ilegal ceea ce se întâmplă, mai ales în condițiile în care, de câțiva ani, Casa Națională de Asigurări de Sănătate acoperă, rambursează folosirea acestor dispozitive medicale. Să refolosești un dispozitiv medical nu este absolut o practică deontologică. Nu este corect să refolosim dispozitive medicale de la cadavre sau din alte surse“, a declarat președintele Colegiului Medicilor.

Până acum nu am mai avut reclamații (cu privire la astfel de practici – n.r.). Cred că este ceva care depăşeşte imaginația noastră. Nu ne puteam închipui că acest lucru s-ar putea întâmpla“, a adăugat acesta, potrivit stiripesurse.ro.

Șeful Colegiului Medicilor, despre cazul stimulatoarelor cardiace de la cadavre. Cât despre medicii găsiți vinovați de astfel de practici, „clar li se va ridica dreptul de liberă practică”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Viermele ăsta cumpărat de Big Pharma și acum ar mai vrea pedepsirea medicilor care s-au opus propagandei lui faiță/moderna/gionson și zeneca.
Dar și mai bine ar fi desființat acest „colegiu” deoarece s-a dovedit că funcționează pe principii mafiote.

Back to top button