Expres

Șeful ANPC a plătit o factură de 2.000 de lei la gaze

 

Șeful ANPC, Mihai Culeafă, care locuiește într-o casă din cartierul Pantelimon, a declarat că a plătit 140 de lei pentru ultima factură la energie electrică și 2.000 de lei pentru factura la gaze.

Este vorba de o factură (n.r. la energie electrică) pe o perioadă de 30 de zile cu un consum de 200 de kw. La gaze am primit o factură cred că de 2.000 de lei. Nu este apartament. Stau la curte. În această factură (n.r. la energie electrică) am beneficiat de compensare. Este vorba de 10 lei”, a declarat Mihai Culeafă.

Acesta a precizat că instituția pe care o conduce va răspunde la sesizările consumatorilor în termen de 5 până la 15 zile și i-a propus ministrului Economiei creșterea cuantumului amenzilor pentru furnizorii de energie care încalcă legea.

Nu vor fi deconectați și nu vor fi penalizați consumatorii. Pentru această societate avem ca perioadă de răspuns între 5 și 15 zile pe fond. Acolo unde problemele nu sunt atât de grave sesizarea se poate rezolva pe loc. Amenzile sunt foarte mici. I-am propus domnului ministru Florin Spătaru să creștem cuantumul amenzilor. Nu amenzile sunt dureroase pentru acești mari furnizori de energie, ci măsurile complementare. Eu aș propune ca și sancțiune să punem un procent din cifra de afaceri a acelui furnizor. Furnizorii vor să facă profit, dar nu sunt de acord ca unii operatori economici să-și clădească fericirea pe nefericirea consumatorilor”, a mai declarat șeful ANPC.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button